Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Do Siene slávy IIHF pribudli Blake, Chelios, Alfredsson a Lehtinen

Chris Chelios. Foto: TASR/AP

Slávnostné uvedenie sa uskutočnilo v Kodani, v deň finále MS 2018.

Kodaň 20. mája (TASR) - Novými členmi Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) sa v nedeľu stali obrancovia Rob Blake z Kanady a Chris Chelios z USA a útočníci Daniel Alfredsson zo Švédska a Fín Jere Lehtinen. Slávnostné uvedenie sa uskutočnilo v Kodani, v deň finále MS 2018.

"Bývalý kapitán Ottawy Alfredsson odohral v klube zámorskej NHL 17 sezón (1246 zápasov). Štyridsaťpäťročný bývalý švédsky reprezentant si na svoje konto pripísal 1157 bodov a Senators v roku 2007 doviedol do finále Stanley Cupu," informoval internetový portál ottawasun.com.

Kanaďan Blake je jedným z členov Triple Gold Clubu, ktorý združuje hráčov so zlatom z olympiády, MS a Stanley Cupu. Štyridsaťosemročný obranca získal najcennejší kov na ZOH 2002 v Salt Lake City, zlato na MS 1994 a 1997 a Stanley Cup s Coloradom v roku 2001. Američan Chelios odohral v NHL 26 sezón a trikrát zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza. Lehtinen je majiteľom jednej striebornej a troch bronzových olympijských medailí, v roku 1995 doviedol Fínsko k premiérovému titulu na MS.