Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hovorka zatiaľ čaká na šancu na MS 2018: Každý by chcel hrať

Marek Hovorka, archívna snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Marek Hovorka zatiaľ zápasy sledoval iba z tribúny.

Kodaň 7. mája (TASR) - Slovenský hokejista Marek Hovorka čaká na svoju šancu na MS v Dánsku trpezlivo, na ľade trénuje každý deň. Spolu s ďalším útočníkom Andrejom Kudrnom, brankárom Denisom Godlom a obrancom Máriom Grmanom je stále mimo súpisky Slovákov, no jeho šanca by po dvoch prehrách mohla prísť čoskoro.

Hovorka zatiaľ zápasy sledoval iba z tribúny. "Samozrejme, že som nervózny. Každý by chcel hrať. Ale dvaja sú navyše a som medzi nimi. Musím sa teda udržiavať v rytme a čakať na šancu a potom ju chytiť pevne do rúk." Každý hráč s podobným údelom neprežíva zápasy v pokoji, na tribúne je to niečo úplne iné a aj 33-ročný útočník to prežíval podobne. A ako videl oba zápasy? "Zápas s Čechmi vyzeral dobre, už sa zdalo že to máme zvládnuté, nakoniec sa to nepodarilo, čo je veľká škoda. Zápas so Švajčiarmi sme nezvládli, boli lepší korčuliarsky a hrali veľmi obetavo."

Hovorka sa na ľade objavil počas oboch dobrovoľných tréningov Slovenska. "Hráč, ktorý nehrá, ide na ľad, je to automaticky. Chalani sú unavení a dobití, tak viac sa venujú regenerácii. My ostatní sa udržiavame v nejakom rytme," povedal pre TASR. Na šancu teda trpezlivo čaká a dá sa predvídať, že po dvoch prehrách by mohla prísť. "Nevieme ešte, ako to bude. Možno sa niečo dozviem už dnes večer na mítingu, možno zajtra po tréningu. Ale čakáme na šancu a keď príde, tak príde a ak nie, tak nie. Taký je život a nič sa nedá robiť."

Slovenskí hokejisti zatiaľ pendlujú medzi halou a hotelom, na spoznávanie Kodane ešte nebol priestor. Ale nejaký spoločný program pre nich realizačný tím chystá a hráči budú mať priestor vyjsť si do mesta aj samostatne. "Zatiaľ som nebol nikde, aj chalani keď išli do mesta, tak som zostal v hoteli. Ale škandinávske krajiny sú veľmi pekné, určite sa vyberiem pozrieť niekam k vode, ako to tam vyzerá," uzavrel Hovorka.

Vyslaní redaktori TASR