Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Čechov posilní Nečas, možno stihne aj sobotný duel s Britmi

Na snímke Martin Nečas z Českej republiky (vľavo) a Graham Slaggert z USA v zápase skupiny B MS v hokeji hráčov do 18 rokov USA – Česká republika na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi 17. apríla 2017. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Nečas si v základnej časti pripísal v 77 súbojoch 53 bodov (24+29), v play off pridal v 11 dueloch štyri góly a päť asistencií.

Praha 17. mája (TASR) - Českú hokejovú reprezentáciu posilní na domácich MS útočník Martin Nečas. Dvadsaťpäťročný krídelník sa pripojí k národnému tímu po vyradení jeho Caroliny v 2. kole play off NHL, Hurricanes prehrali v semifinále Východnej konferencie s New Yorkom Rangers 2:4 na zápasy.

Generálny manažér českého tímu Petr Nedvěd v piatok informoval, že výstupná prehliadka Nečasa v klube prebehla bez problémov. "Mal by sa k nám pripojiť v sobotu dopoludnia," uviedol Nedvěd podľa portálu hokej.cz. "Samozrejme, je to nepríjemné, Carolina sa počas série s Rangers zlepšovala. Ale Martin má obrovskú motiváciu hrať na MS a teší sa. Bude to pre neho asi taká záplata za nevydarenou vyraďovačkou."

Nečas si v základnej časti pripísal v 77 súbojoch 53 bodov (24+29), v play off pridal v 11 dueloch štyri góly a päť asistencií. "V Caroline patrí medzi najlepších ofenzívnych hráčov. Očakávame od neho úplne to isté na šampionáte. Určite nám pomôže v presilovkách, ktoré nám veľmi nejdú," vyjadril sa Nedvěd. Existuje aj šanca, že Nečas stihne sobotný večerný súboj v pražskej A-skupine s Veľkou Britániou. "Uvidíme, ako sa bude cítiť. Musí sa ešte porozprávať s trénermi," dodal generálny manažér českej reprezentácie.