Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Šport

Káder opustil Gašparovič, prídu Stümpel, Záborský a brankár Hudáček

tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek Foto: TASR/Štefan Puškáš

Slovenskí hokejisti po dvoch vysokých prehrách v príprave so Švédmi absolvujú budúci týždeň dva zápasy s Bielorusmi.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek privíta na utorňajšom zraze pred ďalšou fázou záverečnej prípravy na MS aj útočníkov Jozefa Stümpela, Tomáša Záborského a brankára Júliusa Hudáčka. Naopak, po dvoch vysokých prehrách v príprave so Švédskom (1:6, 1:5) opustil káder Jakub Gašparovič.

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa v sobotu popoludní vrátili zo Švédska a v nasledujúcom týždni prípravy absolvujú dva zápasy s Bieloruskom v mestách Žlobin a Bobrujsk.

"Aj keď výsledky zápasov vo Švédsku sú podobné, v našej hre bol veľký rozdiel. V úvodnom zápase sme hrali zle vo všetkých aspektoch, druhý zápas bol z našej strany lepší a 54 minút sme boli Švédom rovnocenným súperom. Žiaľ, dopustili sme sa viacerých hrubých chýb a v závere inkasovali tri góly," povedal pre SZĽH Vůjtek, ktorý videl paralelu úvodných dvoch prípravných zápasov s tými spred roka. "Vtedy sme v Košiciach hrali dva zápasy s Dánskom, ktoré je výkonnostne niekde inde ako Švédi a oba sme prehrali 1:3 a 3:4. V tom prvom sme hrali veľmi zle, v druhom sme už boli lepší."

Po dvoch dňoch voľna sa nominovaní hráči zídu v Bratislave v utorok 9. apríla a vo štvrtok sa presunú do Bieloruska, kde ich v piatok a sobotu (12. a 13. apríla) preveria v rámci ďalšej časti série Euro Hockey Challenge domáci reprezentanti. V nominácii na tretí týždeň prípravy prišlo k zmenám.

"Z hráčov, ktorí absolvovali druhú fázu prípravy vrátane zápasov vo Švédsku, sme sa rozlúčili s Jakubom Gašparovičom. Všetci ostatní sa budú hlásiť na utorkovom zraze. V utorok pribudnú aj Jozef Stümpel, Tomáš Záborský a brankár Július Hudáček, lebo zranenie Jána Laca si vyžiada dlhšiu dobu liečenia. Pôvodne mal v utorok prísť na zraz aj obranca pražského Leva Juraj Mikuš, no miesto toho sa bude musieť podrobiť operácii," dodal Vůjtek.