Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Švajčiarsky pohár: Droppu potešili obrancovia, pochválil Kocha

Na snímke zľava asistent trénera Ivan Droppa, tréner Craig Ramsay a asistent trénera Róbert Petrovický diskutujú s rozhodcom v zápase Švajčiarskeho pohára o tretie miesto Rakúsko - Slovensko v Luzerne 14. decembra 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Štyridsaťšesťročný tréner zobral svoju úlohu na turnaji ako možnosť naučiť sa niečo nové.

Luzern 15. decembra (TASR) - Ivan Droppa je ďalším z rady trénerov, ktorí si mali možnosť vyskúšať úlohu asistenta hlavného kormidelníka slovenskej hokejovej reprezentácie Craiga Ramsayho. Generálny manažér Miroslav Šatan spolu s trénerom už dávnejšie oznámili, že budú na reprezentačných akciách počas sezóny rotovať asistentov a potom si z nich vyberú jedného, ktorý bude spolu s Róbertom Petrovickým na striedačke aj počas šampionátu v Košiciach a Bratislave. Droppa niečo podobné, ako zažil pri reprezentácii, absolvuje v prebiehajúcej sezóne aj na klubovej úrovni v Banskej Bystrici, kde je asistent Kanaďana Dana Cemana.

Bývalý slovenský reprezentant bol s celkovým vystúpením Slovenska v Luzerne spokojný. "Mne sa to páčilo, ja som spokojný. Síce sme v prvom zápase prehrali, ale v sobotu sme to odčinili. Proti Rakúsku sme nezačali dobre. Ale mali sme za sebou náročný zápas s Ruskom, takže to mohlo byť aj tým. V druhej tretine sme sa už prebrali. V tej tretej sme mali veľa vylúčených, to som ešte ani ja nezažil, aby sme mali na trestnej lavici tak veľa hráčov naraz. Ale ráta sa, že sme v oslabení nedostali gól. Budeme však musieť viac nacvičiť presilovky," uviedol.

Droppa mal ako bývalý obranca na starosti defenzívu. S jej výkonom bol spokojný. "V stresových situáciách sa chalani uchyľovali k veciam, na ktoré sú zvyknutí v kluboch, nerobili to, čo sme chceli hrať tu. Ale inak som s výkonmi všetkých ôsmich obrancov spokojný," uviedol Droppa a vyzdvihol aj jednotlivcov: "Myslím si, že Patrik Koch odohral veľmi dobré dva zápasy. Nechcem nikoho vyzdvihovať, ale Koch ma až na malé chyby potešil. Som rád, že zahral ako zahral, je to mladý hráč."

Štyridsaťšesťročný tréner zobral svoju úlohu na turnaji ako možnosť naučiť sa niečo nové. "Niečo podobné mám aj v Bystrici, kde je tréner Kanaďan. Ale pre mňa to bola dobrá skúsenosť," dodal Droppa, ktorý má ako jeho predchodcovia možnosť byť na striedačke aj počas MS: "Bude to na Craigovi Ramsaym a Mirovi Šatanovi, nech rozhodnú. Robil som, čo som mohol, či ma vyberú, to je na nich," uzavrel držiteľ striebornej medaily z MS 2000 v Petrohrade.

Vyslaný redaktor TASR Michal Runák