Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

HK Dukla Ingema Michalovce sa môžu tešiť z výhry nad HKM Zvolen

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dôležitý gól na 3:1 strelil domáci v 43. minúte. Postaral sa oň Žitný, ktorý sa v útočnom pásme dostal k puku, unikol obrane súpera poradil si aj s Rahmom.

Michalovce 6. februára (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 37. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 4:2. Úradujúcemu majstrovi ukončili víťaznú sériu, ktorú zastavili na čísle 7.

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa stali prvými premožiteľmi HKM Zvolen v kalendárnom roku 2022. Zvolenčania pocítili trpkosť prehry po siedmich víťazstvách, no tréner "bryndziarov" Peter Oremus svojim zverencom nič nevyčítal. "Ak budeme takýmto spôsobom ďalej pracovať, tak bude všetko v poriadku," povedal po zápase. Michalovčania vo štvrtom vzájomnom zápase v sezóne 2021/2022 potvrdili, že sa na majstra vedia motivovať. V prvom aj v druhom meraní síl získali plný počet bodov po tesných víťazstvách vo Zvolene. V prvom domácom zápase síce podľahli 0:2, no v 37. kole triumfovali 4:2. "Boli sme si vedomí, že vzhľadom na silu súpera budeme musieť podať diametrálne odlišný výkon než v uplynulých troch zápasoch. Musím pochváliť našich hráčov. Z ich strany to bolo o niečom inom než v nedávnych zápasoch. Najmä prvá tretina bola z našej strany dominantnejšia, v druhej sa to prelínalo a šance boli na oboch stranách. Bolo veľmi dôležité, že sme strelili tretí gól. Sme radi, že ostali tri body doma," povedal asistent hlavného trénera Tomeka Valtonena Juraj Faith.

Zápas bol na strely vzácne vyrovnaný, podľa oficiálneho zápisu 25:25. Zvolenčania doplatili na slabšiu efektivitu a nenadviazali na 7-zápasovú víťaznú sériu. "Mali sme veľmi dobré momenty, pokračovali sme v aktívnom hokeji. Šance sme si vytvorili, ale škoda, že sme nestrelili viac gólov. Hrá sa na góly, Michalovce ich dali viac a tak boli úspešné. Ja však našim hráčom nemám čo vyčítať," poznamenal tréner Zvolena Peter Oremus. Jeho zverencom sa po prehre v Michalovciach vzdialil Slovan Bratislava, ktorý má na prvej priečke 6-bodový náskok. Má však o jeden odohratý zápas menej a po základnej časti mu odpočítajú tri body.


HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 5. Kukuča (Suja, Žitný), 24. Žitný (Galamboš), 43. Žitný, 60. Suja - 15. Krieger (Osterberg, Leskinen), 52. Jedlička (Hraško, Kubka).
Rozhodovali: Novák, Valach - Staššák, Jurčiak,
vylúčení: 3:3 na 2 min.,
presilovky: 1:1,
oslabenia: 0:0, 517 divákov.

zostavy:

Michalovce: Vošvrda - Doherty, Ross, Pavlin, Macejko, Bokroš, Mihálik - Suja, Cameranesi, Faith - Kukuča, Buc, Keränen - Žitný, Galamboš, Galbavý - Przygodzki, Erkinjuntti, Mašlonka - Mráz

Zvolen: Rahm - Hain, Kotvan, Roy, Djakov, Kubka, Hraško, Meliško - Puliš, Saracino, Jedlička - Osterberg, Krieger, Leskinen - Török, Mikúš, Stupka - Chlepčok, Marcinek, Csányi




Michalovčania chceli zastaviť rozbehnutých Zvolenčanov a štart do zápasu mali ideálny. V 5. minúte hrali presilovku, v ktorej Kukuča dorazil do bránky puk, ktorý neudržal brankár Rahm - 1:0. Aj hostia však ukázali, že vedia využiť presilovku a vyrovnali už počas svojej prvej početnej výhody. V 15. minúte sa usadili v pásme a po Osterbergovej prihrávke Krieger prestrelil brankára Vošvrdu - 1:1.

V prostrednej časti boli strelecky aktívnejší Zvolenčania, ale gól strelili domáci. Vedenie im v 24. minúte vrátil Žitný, ktorého obrana hostí nepokryla a upravil na 2:1. V 32. minúte sa efektnou akciou prezentoval Cameranesi, ale brankára Rahma neprekonal.

Dôležitý gól na 3:1 strelil domáci v 43. minúte. Postaral sa oň Žitný, ktorý sa v útočnom pásme dostal k puku, unikol obrane súpera poradil si aj s Rahmom. Hostia síce v 47. minúte nevyužili presilovku, ale o päť minút mladík Jedlička znížil na rozdiel jediného gólu, keď stečoval strelu Hraška - 3:2. V 55. minúte mohol Krieger vyrovnať, ale Vošvrda zmaril jeho únik. Zvolenčania sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, ale od Suju inkasovali štvrtý gól - 4:2.