Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košice mali nad Novými Zámkami jasnú prevahu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Skóre zápasu mohol otvoriť v 2. minúte hosťujúci Štrauch, zblízka však Habala neprekvapil.

Košice 16. októbra (TASR) - Košice si v 15. kole Tipsport ligy poradili s Novými Zámkami, o svojej výhre definitívne rozhodli v tretej tretine.



HC Košice - HC Nové Zámky 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 4. Brophey (Haščák), 40. Haščák (Brophey), 42. Spilar (Kafka), 52. Kafka (Netík, Čížek). Rozhodovali: Snášel, Juhász - Pálkövi (obaja Maď.), Smrek, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3020 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Habal – Koch, Pretnar, Pulli, Čížek, Šedivý, Dudáš, Lenďák, Žitný – Nagy, Brophey, Haščák – Kafka, Suja, Netík – Šoltés, Galamboš, Spilar – Vrábeľ, Krajňák, Hričina

HC Nové Zámky: Košarišťan – Juraško, Andersons, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Kudla – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Urban, Nejezchleb – Bajtek, Fábry, Jakúbek



Skóre zápasu mohol otvoriť v 2. minúte hosťujúci Štrauch, zblízka však Habala neprekvapil. Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo o dve minúty na opačnej strane Bropheymu, ktorý dorazil puk za Košarišťana - 1:0. Dianie v prvej tretine prinieslo svižný hokej, tímy si však dávali pozor najmä na defenzívu a sľubných gólových príležitostí bolo minimum. Na tesnom náskoku domácich nič nezmenili ani presilovky na oboch stranách.

V druhej časti domáci postupne prevzali iniciatívu. V 30. minúte si Košičania vytvorili tlak v presilovke, tú síce nevyužili, no ofenzívne aktívni boli aj v ďalších minútach. Na viacero neúspešných pokusov reagoval hosťujúci Hruška, ktorý si vytvoril príležitosť, ale Habal zmaril jeho pokus. V 40. minúte Haščák vzal pri mantineli puk Juríkovi a individuálnu akciu zakončil ideálne - 2:0.

Keď Kafka v 42. minúte prenechal puk Spilarovi a ten pohotovou strelou zvýšil na 3:0, bolo o víťazovi rozhodnuté. Košičania boli herne aj gólovo na koni a súperovi veľa nedovoľovali.

Skóre mohol zvýšiť Kafka, Košarišťan jeho strelu však zmaril. Domáci v 48. minúte zazmätkovali počas presilovky, do brejku ušiel Ručkay, ale streleckú smolu neprelomil. V 52. minúte si Kafka vylepšil streleckú pozíciu a gólom na 4:0 potvrdil prevahu domácich. Oba tímy si v závere zápasu zahrali v početných výhodách, ale skóre sa už nezmenilo.


Roman Šimíček, tréner HC Košice: "Dať gól na konci tretiny je vždy dobré a súhlasím s tým, že vtedy sa zápas zlomil. Po dlhšom čase sme dodržiavali všetko, čo sme chceli. Boli zdravo nabudení."

"Všetci sa tešíme, že sa 'Habymu' podarila nula. Zápas sme zvládli podľa našich predstáv. Síce nám nevyšlo úplne všetko, ale taký je hokej a šport. Máme veľkú radosť z toho, že sme si pred domácim publikom zlepšili reputáciu. Ďakujem všetkým hráčom za parádny výkon."


Jerguš Bača, asistent trénera HC Nové Zámky: "Do zápasu sme nevstúpili zle, mali sme 2-3 tutovky, z ktorých sme však nedali gól. Kým sa Košice dostali do vedenia, bol to vyrovnaný zápas. O zápase rozhodol gól na konci druhej tretiny. Chýbal nám väčší kumšt, väčší dôraz. Dnes by sme gól nedali, ani keby sme hrali do rána."