Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zvolenčania začali prípravu bez zámorských posíl

Ilustračné foto. Foto: TASR Ján Krošlák

Na ľade zarezávala aj nová posila HKM, skúsený slovenský reprezentant, 34-ročný obranca Ivan Švarný.

Zvolen 29. júla (TASR) – Prípravu na ľade na novú sezónu odštartovali v pondelok aj hokejisti HKM Zvolen. Na ľad vykorčuľovali aj s viacerými juniormi a bez zámorských posíl, ktoré pribudnú do tímu v priebehu tohto týždňa. Vlaňajší bronzový medailista Tipsport ligy má pred nastávajúcou sezónou vyššie ambície, chcel by sa dostať do finále a bojovať o majstrovský titul.

"Káder je už uzavretý a ja som s ním spokojný. Uvidíme v prípravných zápasoch ako sme ho zložili, ale vyzerá silný. Ambície v klube sú najvyššie, byť na popredných priečkach a na konci súťaže ísť do finále," prezradil na pondelkovom prvom tréningu na ľade kouč Zvolena Andrej Podkonický, ktorý netrpezlivo čaká na príchod zámorských posíl.

"Prídu v priebehu tohto týždňa, najneskôr v piatok a sobotu. My dúfame, že čo najskôr. Chceli sme začať v kompletnej zostave, ale nechceli sme ich sem ťahať, pokým nemajú všetky potrebné papiere na pracovné víza v poriadku. Káder sme doplnili juniormi, trénoval s nami aj Marek Ďaloga. V takomto zložení budeme na ľade celý tento týždeň a zameriame sa najmä na kondíciu. Do nejakého systému ešte nechceme ísť, keďže nemáme všetkých hráčov pohromade."

Podkonický prezradil aj meno nového asistenta trénera, ktorým sa stal Michal Kobezda. Jeho angažovanie objasnil pragmaticky.

"Chceli sme dať pôvodne na tomto poste prednosť Zvolenčanovi, no nakoľko vedenie klubu trvalo na tom, aby aj asistent vedel anglicky a my tu takto jazykovo schopných zvolenských trénerov veľa nemáme, tak sme sa rozhodli takto. Chceme však, aby s nami na ľad chodili aj juniorskí a dorasteneckí tréneri. Povedal som všetkým koučom vo Zvolene, že sú vítaní na mítingoch, na ľade aj mimo neho, na tréningoch, aby si z nich zobrali podnetné veci a aby sme si pomáhali navzájom."

Na ľade zarezávala aj nová posila HKM, skúsený slovenský reprezentant, 34-ročný obranca Ivan Švarný. "Prichádzam s pokorou. Musíme na sebe všetci zodpovedne pracovať už od prvého tréningu. Na to, že bol dnes prvý tréning, sme robili všetko na ľade veľmi dobre. Ešte síce pohyby nie sú úplne koordinované, ale z mojej strany to nebolo najhoršie. Musíme ísť všetci maximálne naplno a uvidíme, kam nás to v lige vynesie. Ja sa na pôsobenie v tomto tíme veľmi teším," uviedol pre TASR.

Podobne to vidí aj ďalšia nová tvár v drese Zvolena, 28-ročný útočník Miroslav Preisinger. "Dúfam, že to bude najlepšia sezóna pre celý tím a trošku aj pre mňa. Ambície sú vysoké, ja verím, že ich aj naplníme, aby boli všetci okolo hokeja vo Zvolene spokojní. Po minulej sezóne tu zavládlo sklamanie, že sa nešlo ďalej do finále, takže chceme to v tejto sezóne napraviť." Preisinger netajil, že sa mu ohľadom novej zmluvy ozval aj Slovan Bratislava.

"V čase, keď som podpísal zmluvu so Zvolenom, ešte nikto nevedel, čo bude so Slovanom. Ozvali sa mi až po tom, čo som bol hráčom Zvolena, takže som im poďakoval za záujem a možno sa niekedy v budúcnosti dohodneme. Je mi ľúto, ako sa to skončilo so Slovanom a jeho púťou v KHL. Keďže som Bratislavčan, je mi to srdcu blízky klub, no verím, že sa zdvihne na úplne inú úroveň."

Vo Zvolene po odchode viacerých skúsených domácich hráčov ešte nemajú vyriešenú kapitánsku otázku. Jedným z adeptov na tento post je i 34-ročný obranca Adam Drgoň.

"Patrím zase medzi tých najstarších, z čoho som niekedy taký smutný, ale je jedno, kto bude kapitán či asistent. Káder sa výrazne obmenil, odišlo zhruba pätnásť hráčov, podľa mien prišla kvalita, no nechcem dávať veľkohubé vyhlásenia. Ciele budú každopádne vysoké, až najvyššie. My sa musíme postupne zohrať, sadnúť si. Času je ešte dosť, pokým začne liga. Verím, že si sadneme, budeme dobrá partia a na ľade ukážeme veľké veci."

Rodák z Trnavy doposiaľ trénoval individuálne, až v pondelok absolvoval prvý riadny tréning s kolektívom. "Som trošku znepokojený, lebo som sa cítil na ľade až veľmi dobre. To sa mi nestalo snáď od dorastu. Uvidíme nasledujúce dni, záťaž sa bude pridávať, tak potom mi asi ten úsmev zmrzne z tváre. Najbližšie dni všetko odhalia," podotkol Drgoň pre TASR.

Káder Zvolena v príprave:



Brankári: Tomáš Tomek, Juraj Hollý

Obrancovia: Willie Corrin, Ben Betker, Domik Trška, Ryan Lowney, Oliver Fatul, Ivan Švarný, Adam Drgoň, Michal Roman, Jakub Dubina, Patrik Maier

Útočníci: Lukáš Handlovský, Jake Hansen, Allan McPherson, Garrett Thompson, Kyle Bonis, Jakub Kolenič, Patrik Marcinek, Marco Halama, Bruno Mráz, Samuel Petráš, Miloš Kelemen, Miroslav Preisinger, Martin Magdolen, Ján Chlepčok, Patrik Halama, Rastislav Špirko

Tréner: Andrej Podkonický, asistent trénera: Michal Kobezda

Program prípravných zápasov Zvolena:



6.8. o 18:00: Nové Zámky – Zvolen

15.8. o 19:00: Zvolen – GKS Tychy (Poľsko)

16.8. o 19:00: Zvolen – Scorpions de Mulhouse Team Synerglace (Francúzsko)

17.8. o 19:00: Zvolen – EC KAC Klagenfurt (Rakúsko)

22.8. o 18:00: Admiral Vladivostok (Rusko) – Zvolen

23.8. o 16:00: Dynamo Pardubice (ČR) – Zvolen

27.8. o 18:00: Detva – Zvolen

3.9. o 18:00: Zvolen – Slovan Bratislava

5.9. o 18:00: Zvolen – Detva