Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokejisti B. Bystrice prehrali so Skalicou HK 36 Skalica 1:2

Zľava krídelník Banskej Bystrice Mário Lunter a útočník Skalice Tibor Višňovský počas zápasu 4. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy medzi HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica v utorok 25. septembra 2012 v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Dušan Hein

Na hokejkách Skaličanov sa prejavovalo s ubúdajúcimi minútami čoraz viac rutiny. Chýbal im síce zranený Pálffy, no keď ustáli horúce momenty v obrane, občas 'baranov' aj vycvičili.

Banská Bystrica 25. septembra (TASR) - Domáci túžili na tretí pokus vyhrať na vlastnom ľade v normálnom čase, vložili do zápasu veľa úsilia, no aj akejsi nedokvasenosti v zakončení.

Na gól sa čakalo až do 31. minúty, keď Bakošovi nechala domáca obrana priveľa priestoru a jeho strela na vyrážačku Slipčenka sa od žŕdky odrazila do siete. Kovová konštrukcia pomohla Holovičovi aj poldruha minúty neskôr, biliardovo sa puk poodrážal od hornej žŕdky a Skaličania sa tešili v krátkom čase druhýkrát. Pre domácich to bol dosť ťažký úder. Aj keď im chýbali hlavne dve zranené opory Ján Sýkora a Hudec, na odvahe si neubrali a najmä záver prvej tretiny, presnejšie 19. minúta ich mohla mrzieť. Najskôr Jabrocký po chybe Školiaka spálil v oslabení tutovku a onedlho po strele Lampera zazvonila žŕdka.

Zľava center Skalice Marcel Holovič, brankár Zdenko Kotvan a krídelník Banskej Bystrice Jaroslav Jabrocký počas zápasu 4. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy medzi HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica v utorok 25. septembra 2012 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR/Dušan Hein
Na hokejkách Skaličanov sa prejavovalo s ubúdajúcimi minútami čoraz viac rutiny. Chýbal im síce zranený Pálffy, no keď ustáli horúce momenty v obrane, občas 'baranov' aj vycvičili. Ani oni sa v zakončení neblysli, obrovské príležitosti spálili najmä dvaja, Bartánus v 24. min po faule Grmana nevyužil trestné strieľanie a v čistom samostatnom nájazde 'vygumoval' Slipčenko aj Višňovského.

V úvode tretej tretiny sa konečne Bystričania radovali, v presilovke si našliapol Nemček a od jeho nahrávky Heizer našiel medzierku pri betónoch Kotvana a pravej žŕdke. V 44. min nevyšiel Kudrnovi blafák, ktorý mohol vniesť väčší pokoj na hokejky hostí. V 47. min zažívali domáci veľké momenty, do útoku zavelil hlavne prienik Bambúcha, a potom ukážkový nátlak. V 50. min v presilovke Kozákova bomba od modrej trafila hornú i bočnú žŕdku a puk vypadol z bránky. Až po troch minútach, keď sa hra prvýkrát prerušila, si detail na videu pozrel hlavný rozhodca a rozpažil ruky. Šanca vyrovnať sa naskytla po Kozákovom vylúčení v 56. min a umocnila po Trškovom nedovolenom vyhodení puku. Presne 100 sekúnd presilovka piatich na troch, navyše Školiak počas nej hral chvíľu bez hokejky, z kanonády sa však vytúžený efekt nezrodil a ani z minútovej power play.

Zostavy

HC'05 B. Bystrica: Slipčenko - Richter, Grman, Kubka, Bambúch, Ketner, Novajovský, Predajnianský, Styk - Jabrocký, Češík, Hvila - B. Jankovič, Heizer, Nemček - Lamper, Petro, Lunter - Šimun, Zigo, Hlinka

HK 36 Skalica: Kotvan - Trška, Kozák, Barák, Gábriš, Vyrúbalík, I. Jankovič, Jaborník, Srnec, - Bartánus, Školiak, Bakoš - Kutálek, Stieler, Šátek - Višňovský, Kudrna, Preisinger - Jurík, Holovič, Konečný

HC'05 B. Bystrica - HK 36 Skalica 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Góly: '42. Heizer - 31. Bakoš, 32. Holovič. Rozhodcovia Jonák - Rovenský, Snášel, vylúčení 5:6, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 1258 divákov.

Hlasy trénerov po zápase 4. kola extraligy Bystrica - Skalica (1:2)

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "My sme do zápasu vstúpili príliš ustráchane, napriek tomu sme si veľa príležitostí vypracovali, no gól na rozdiel od dvoch súpera sme nestrelili. V tretej tretine sme sa opäť vrátili do hry, na konci sme zle zahrali presilovku o dvoch hráčov a bodík nám ušiel pomedzi prsty. Mladý káder sa neustále učí, veľa chýb pramenilo z nerozhodnosti."

Peter Oremus, kouč Skalice: "Ja si vysoko cením prístup hráčov k zápasu, disicplínu, obetavosť. Myslím si, že naše víťazstvo vzhľadom na priebeh hry je zaslúžené. Mali sme viacero dobrých momentov, za posledné dni si chlapci veľa uvedomili, hlavne to, kadiaľ vedie cesta vpred."