Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Hokejisti HK Nitra zvíťazili na ľade HK Poprad

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dokonalý obrat potom zariadil v závere svojím druhým gólom Buček.

Poprad 27. marca (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili v piatom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy na ľade HK Poprad 4:3, keď v tretej tretine otočili skóre z 0:3. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 3:2. O svojom postupe tak môžu "corgoni" rozhodnúť už v piatok o 18.00 h, keď je v Nitre na programe šiesty zápas.

"Kamzíkom" vyšiel úvod a už po 29 sekundách Coulter prekonal Kašíka. V polovici prvej časti predviedol individuálnu akciu Svedberg a zvýšil na 2:0. Domáci ešte pred prestávkou upravili na trojgólový rozdiel, keď sa druhýkrát v stretnutí presadil Coulter. Hostia urobili pred začiatkom prostrednej časti zmenu v bránkovisku, Aittokallio nahradil Kašíka. Nitra znížila v 43. minúte zásluhou Hrnku a potom po koncovkách Mezeia a Bučeka dokázala vyrovnať a výrazne sa vrátila do hry o víťazstvo v piatom zápase. Dokonalý obrat potom zariadil v závere svojím druhým gólom Buček.



štvrťfinále play off Tipos extraligy – piaty zápas /na 4 víťazstvá/:


HK Poprad – HK Nitra 3:4 (3:0, 0:0, 0:4)

Góly: 1. Coulter (Kukuča, Dmowski), 10. Svedberg (Bjalončík), 18. Coulter (Záborský, Cardwell) – 43. Hrnka (Cotton, Okoličány), 51. Mezei (Cotton), 53. Buček (Gill, Kousa), 58. Buček (Gill, Kousa). Rozhodovali: Baluška, Goga – Kacej, Gegáň, vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše: Bačo (Nitra) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3377 divákov.



Poprad: Belányi – Cardwell, Betker, Brincko, Svedberg, D. Brejčák, J. Brejčák, Turan – Kukuča, Coulter, Dmowski – Bates, Bjalončík, Záborský – Svitana, Jendek, Peresunko – Mlynarovič, Suchý, Šotek – Bodnár

Nitra: Kašík (21. Aittokallio) – Cotton, Mezei, Bača, Kousa, Stacha, Vitaloš, Fatul – Bajtek, Gill, Buček – Newell, Bubela, Jackson – Lacka, Čederle, Okoličány – Bačo, Hrnka, Pobežal

/stav série: 2:3/



Buček po obrate Nitry v Poprade: Ukázala si sila nášho mužstva


Hokejisti Nitry predviedli dokonalý obrat v piatom štvrťfinálovom zápase play off Tipos extraligy na ľade Popradu a ujali sa vedenia v sérii 3:2. Hostia prehrávali po dvoch tretinách 0:3, ale v tretej zaznamenali štyri góly a víťazný presný zásah dosiahol 140 sekúnd pred sirénou Samuel Buček. Už v piatok tak môžu rozhodnúť o postupe do semifinále, hoci asistent trénera "kamzíkov" Ján Šimko verí, že sa tímu podarí vrátiť k výkonu, ktorý prinesie víťazstvo v najbližšom stretnutí.

Domácim pritom vyšiel úvod a už po 29 sekundách Tyler Coulter prekonal Libora Kašíka. V polovici prvej časti sa po individuálnej akcii presadil Viktor Svedberg a ešte pred prestávkou Coulter upravil druhým gólom v stretnutí už na 3:0. "Je veľmi zložité v emóciach hodnotiť duel. Veľa sa toho odohralo v stretnutí. My si to potrebujeme rozobrať. Séria sa hrá na štyri víťazné zápasy a na to sa musíme pozerať. Potrebujeme sa za ten krátky čas vrátiť k tomu, čo nám prinesie víťazstvo v najbližšom stretnutí," uviedol Šimko.

Hostia urobili pred začiatkom prostrednej časti zmenu v bránkovisku, Sami Aittokallio nahradil Kašíka. "Bolo 0:3 a potrebovali sme niečo zmeniť a priniesť impulz. Každý tréner by o tom rozmýšľal. Sami ho veľmi dobre zastúpil a nakoniec nám to pomohlo," uviedol asistent trénera hostí Dušan Milo.

Nitra síce v druhej časti neznížila, ale nakoplo ju zníženie v 43. minúte, keď sa presadil Tomáš Hrnka. V polovici tretej tretiny vystrelil kapitán Branislav Mezei a od korčule obrancu domácich bolo už 2:3. V záverečnej desaťminútovké prišli chvíle Samuela Bučeka. Najprv sa presadil po individuálnej akcii a strelou od modrej čiary počas presilovej hry preklopil výsledok na stranu "corgoňov".

"Ukázala si sila nášho mužstva a chcenie, za ktorým sme si išli od začiatku. Som strašne šťastný, že sa nám to podarilo, máme však pred sebou ešte jeden krok. Teraz si oddýchneme a doma to chceme určite zvládnuť," zhodnotil Buček a opísal aj situácii v šatni po druhej tretine: "Stále sme si hovorili, že pokračujeme v našom výkone. Hokej je hra momentov. Ja som mal od začiatku asi päť čistých šancí a nedal som gól. Stále som si hovoril, že musím pokračovať a aj s ostatnými chlapcami sme sa povzbudzovali. Vedeli sme, že ak dáme jeden gól, tak sa náš motor rozbehne a potom sme boli vlak, ktorý sa nedal zastaviť. Popradčanom to už nestačilo."

Podľa Mila mala Nitra katastrofálny úvod duelu: "Zápas sme nezačali dobre, keď sme inkasovali hneď v prvom striedaní a v tomto duchu niesla aj celá prvá tretina. Nechali sme sa zbytočne vylúčiť a boli sme radi, že sme neinkasovali ešte viac a skončilo sa to len 0:3." V tretej tretine však mužstvo ukazálo silu: "Povedali sme si, že hokej sa hrá 60 minút a šancí sme mali dosť. Pokračovali sme vo svojej hre a v tretej tretine sme mali šťastie, že nám to tam popadalo. Nakoniec sme vyhrali. Všetci chalani od prvého až po posledného tomu verili."

Poprad tretiu časť nezvládol a ak si chce ešte predĺžiť sezónu, musí v Nitre uspieť. "Máme svoj plán, rozprávame sa o ňom, ale musíme zvládať detaily v defenzíve. Ak to prestanem dodržiavať, vzniknú individuálne chyby a začne sa to rúcať. Pomohli sme tým Nitre, ktorá dostala krídla. Absolútne sa z našej strany nezvládla tretia tretina," skonštatoval Šimko.