Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokejový útočník Siomin sa dohodol s Carolinou na ročnej zmluve

Alexander Siomin Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bývalý hráč Washingtonu Capitals, ktorý na trhu figuroval ako voľný hráč, je po Jordanovi Staalovi ďalšou hviezdnou posilou Caroliny.

Raleigh 27. júla (TASR) - Ruský hokejový útočník Alexander Siomin bude v rámci zámorskej NHL pokračovať v klube Carolina Hurricanes. S vedením "hurikánov" sa vo štvrtok dohodol na ročnej zmluve v hodnote 7 miliónov dolárov.

Bývalý hráč Washingtonu Capitals, ktorý na trhu figuroval ako voľný hráč, je po Jordanovi Staalovi ďalšou hviezdnou posilou Caroliny. Tá sa ešte predtým neúspešne snažila o získanie Zacha Parisea a Ricka Nasha, ktorí však uprednostnili ponuky Minnesoty Wild, resp. New Yorku Rangers. Hurricanes napokon získali svojho "trýzniteľa", keďže Siomin nazbieral najviac bodov spomedzi všetkých tímov, celkovo 45 (27+18), práve v súbojoch s Carolinou.

"Alexander je elitný hráč, ktorého schopnosť strieľať góly z krídla je pre nás veľmi dôležitá. Veríme, že nový začiatok prospeje jemu i nám," uviedol generálny manažér klubu Jim Rutherford.

Dvadsaťosemročný ruský reprezentant bol v minulej sezóne druhým najproduktívnejším hráčom Capitals, keď v 77 zápasoch zaznamenal 54 bodov (21+33) a v 14 dueloch play off pridal ďalšie tri góly a asistenciu. S Washingtonom bola spätá celá jeho doterajšia kariéra, celkovo v jeho drese nastrieľal 197 gólov v základnej časti a ďalších 15 v play off.