Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hološko končí v FC Sydney: Boli to dva krásne roky

Filip Holosko Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný útočník patril medzi ústredné postavy tímu, ktorý v nedávno skončenej sezóne vyhral najvyššiu domácu súťaž A-League.

Sydney 24. mája (TASR) - Slovenský futbalista Filip Hološko nebude v ďalšom ročníku obliekať dres austrálskeho šampióna FC Sydney. Tridsaťtriročný útočník patril medzi ústredné postavy tímu, ktorý v nedávno skončenej sezóne vyhral najvyššiu domácu súťaž A-League.

Bývalý slovenský reprezentant pôsobil v FC Sydney od sezóny 2015/2016. Celkovo v jeho drese zaznamenal v 52 zápasoch osemnásť gólov. "Boli to dva krásne roky v Sydney, moja vďaka za ne patrí každému v klube. Ďakujem najmä trénerovi Grahamovi Arnoldovi, ktorý mi dal príležitosť hrať za najslávnejší austrálsky klub," citovala Hološka oficiálna internetová stránka FC Sydney.

Arnold označil Hološka za osobnosť na trávniku aj mimo neho. "Filip je jeden z najmilších ľudí, s ktorými som mal možnosť vo futbale pracovať. Odohral tu dve výborné sezóny, ľudia si ho zapamätajú nielen pre jeho futbalové schopnosti, ale aj pre vzácny charakter. Do budúcnosti mu želám len to najlepšie," uviedol Arnold.

Hološko počas svojej kariéry legionársky pôsobil v Slovane Liberec a v tureckých kluboch Vestel Manisaspor, Besiktas Istanbul, Istanbul BB a Caykur Rizespor.