Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hossa skóroval, vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu

Marián Hossa Foto: TASR/AP Photo

Michal Handzuš si pripísal jeden plusový bod.

New York 16. mája (TASR) - Hokejisti Chicaga zaznamenali víťazný vstup do 2. kola play off Západnej konferencie zámorskej NHL. V prvom zápase v noci na štvrtok zvíťazili na domácom ľade nad Detroitom 4:1 a pod tento úspech sa podpísal aj slovenský krídelník Marián Hossa.

Práve on v 10. minúte otvoril skóre zápasu. Hostia síce o necelé dve minúty vyrovnali, no po bezgólovej prostrednej časti "jastrabi" troma presnými zásahmi v záverečnej tretine rozhodli o svojom triumfe.

V 75. vzájomnom zápase v play off medzi tímami z originálnej šestky NHL sa ako prvý presadil Hossa. Slovenský krídelník dostal v presilovke prihrávku od Jonathana Toewsa medzi kruhy a strelou z prvej zaznamenal svoj štvrtý gól v play off. "Hralo sa vo veľkom tempe, čo nám vyhovuje. Zápas nám vyšiel, darilo sa nám aj kombinačne. Myslím, že sme korčuľovali lepšie ako v prvých piatich zápasoch play off. Detroit je silný súper a museli sme ísť na doraz," povedal pre nhl.com Hossa.

Red Wings odpovedali o necelé dve minúty po Hossovom zásahu, keď švajčiarsky nováčik Damien Brunner na trikrát prekonal Coreyho Crawforda a tešil sa zo svojho tretieho gólu v nadstavbe. Detroit však držal krok s Chicagom len v prvej tretine, potom domáci Blackhawks na ľade jasne dominovali. V druhej a v tretej tretine prestrieľali detroitských hokejistov, ktorí mali v nohách sedemzápasovú sériu s Anaheimom, v pomere 36:14, celkovo 42:21. Nádeje "červených krídiel" držal do polovice tretej časti brankár Jimmy Howard, ale ani jeho výborný výkon napokon nestačil. Necelých 11 minút pred koncom ho prekonal švédsky obranca Johnny Oduya a o tri minúty pridal poistku ďalší Švéd Marcus Kruger. Gólový účet uzavrel trojbodový Patrick Sharp a stal sa prvou hviezdou duelu. "Bol to nás najlepší zápas v play off," povedal Sharp.

Hossa strávil na ľade 20:23 minút, okrem gólu zaznamenal jednu mínusku, na súperovho brankára vyslal až päť striel a vyhlásili ho za druhú hviezdu súboja. Jeho krajan Michal Handzuš odohral 17:01 minúty a skončil s jedným plusovým bodom, keď bol na ľade pri víťaznom zásahu Oduyu. Chicago zdolalo v play off Detroit prvýkrát od roku 2009, oba tímy sa celkovo stretli v jubilejnom 800. zápase.



2. kolo play off NHL

Západná konferencia - 1. zápas:
CHICAGO (1.) - DETROIT (7.) 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Góly:
10. HOSSA, 49. Oduya, 52. Kruger, 60. Sharp - 11. Brunner. Brankári: Crawford - Howard, strely na bránku: 42:21. Diváci: 21.494.
/stav série: 1:0/

.