Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Hráči Lokomotivu Plovdiv pôjdu na detektor pravdy kvôli prehre

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Futbalový klub Lokomotiv Plovdiv je podozrievaný zo zámernej prehry proti poslednému tímu tabuľky. Majiteľ Lokomotivu si chce byť istý, že tento zápas nebol zmanipulovaný.

Sofia 25. septembra (TASR) - Hráči a realizačný tím bulharského futbalového klubu Lokomotiv Plovdiv by mali absolvovať test na detektore pravdy. Dôvodom je šokujúca prehra 0:1 s konkurenčným Botevom Vratsa, ktorá vyvolala špekulácie o zmanipulovanom dueli.

Majster Bulharska z roku 2004 utrpel prvú prehru v sezóne proti poslednému tímu tabuľky. Vratsa prehrala pred zápasom s Plovdivom päť stretnutí v rade.

Majiteľ Lokomotivu Veselin Mareški uviedol v utorok pre miestne média, že si musí byť istý, že za prehrou neboli iné skutočnosti. "Nikto nie je nezdolateľný, ale táto prehra je čudná. Princíp spravodlivosti je pre mňa najdôležitejšia vec. Hráči a realizačný tím podstúpia skúšku na detektore pravdy," uviedol.

Bulharský futbalový zväz na začiatku mesiaca informoval o tom, že prokurátor otvoril vyšetrovanie pre podozrenie z ovplyvnenia štyroch ligových stretnutí. Ešte pred výsledkami vyšetrovania vyradili z mládežníckej súťaže do 19 rokov klub Spartak Pleven práve pre zmanipulovanie zápasu.