Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Inter zachránilo po ruke Škriniara video

Hráč Interu Miláno Martin Škriniar (tretí sprava) so spoluhráčmi z trávnika, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Inter skóroval v uplynulých šiestich zápasoch vo všetkých súťažiach iba raz.

Miláno 31. decembra (TASR) - Po výbornom vstupe do sezóny prechádzajú futbalisti Interu Miláno menšou hernou krízou. Z posledných štyroch ligových zápasov získali iba dva body a v polovici sezóny talianskej Serie A strácajú z tretej priečky na vedúci Neapol sedem bodov.

Inter sa začal trápiť najmä v útoku, ofenzívu nedokázal naštartovať ani v sobotňajšom dueli s Laziom Rím, v ktorom uhral iba bezgólovú remízu. Za domácich "nerazzurri" odohral celé stretnutie Milan Škriniar. V 60. minúte išiel slovenský stopér do sklzu vo vlastnom pokutovom území proti súperovej prihrávke. Lopta sa odrazila od jeho nohy do ruky a rozhodca nariadil penaltu proti Interu. Po následných protestoch hráčov v modro-čiernych dresoch využil hlavný arbiter pomoc videa a pokutový kop odvolal. Interu strelecké šťastie opäť chýbalo a nevyhral už v štvrtom ligovom zápase v rade.

Tréner domácich Luciano Spalletti aj napriek strate viacerých bodov v poslednom období svoj tím nezatracuje. "Mužstvo ukázalo v prvej polovici sezóny svoju silu, o ktorej som ja vedel. Aj proti Laziu sme mali dobré šance. Myslím si, že sme odohrali kvalitný zápas. Ranocchia a Cancello hrali veľmi dobre, Perišič aj keď neskóroval, ukázal svoj charakter a mentálnu silu. Dalbert a Joao Mario oživili našu hru, keď prišli na ihrisko. Keď ste ale súčasťou takého klubu ako Inter, tak neexistujú žiadne výhovorky a musíme získavať čo najviac bodov. Ideme ďalej za našimi cieľmi," povedal tréner Spalletti v rozhovore pre klubovú webstránku.

Inter skóroval v uplynulých šiestich zápasoch vo všetkých súťažiach iba raz. Do polovice decembra bojovali Milánčania bok po boku s Hamšíkovým Neapolom o špicu ligovej tabuľky, v druhej polovici posledného mesiaca v roku ale "škriniarovci" stratili svoju oslnivú formu z predchádzajúceho obdobia a po prehrách na domácom ihrisku s Udinese (1:3) a v Sassuole (0:1) získali proti Laziu len bod.