Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Jaroslav Halák nenastúpi v prvých dvoch dueloch proti Kings

Jaroslav Halák Foto: TASR/AP

Jaroslav Halák sa zranil, keď do neho nechtiac vrazil spoluhráč Barret Jackman. Slovenský brankár si zranil členok.

St. Louis 24. apríla (TASR) – Slovenský brankár Jaroslav Halák v službách klubu zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues vynechá prvé dve stretnutia 2. kola play off proti Los Angeles Kings.

Halák sa zranil v druhom stretnutí série proti San Jose Sharks, keď do neho nechtiac vrazil spoluhráč Barret Jackman. Slovák sa postupne zotavuje zo zranenia členku, ale sériu proti "kráľom" začne v bráne Brian Elliott.

Ten od svojho nástupu medzi tri žrde zastavil až 98 zo 103 streleckých pokusov hráčov San Jose a výraznou mierou prispel k postupu Blues. "Je naším šťastím, že máme takéhoto hráča," uviedol na Elliottovu adresu tréner St. Louis Ken Hitchcock.

Ten sa vyjadril aj na margo zranenia slovenského reprezentanta. "Jaro nebude k dispozícii v prvých dvoch stretnutiach. Čo bude potom, uvidíme," uviedol kormidelník Blues.

Halák s Elliottom tvoria najvyrovnanejšiu brankársku dvojicu v NHL a najmä vďaka ich výkonom sa tím bez veľkých hviezd dostal tak ďaleko. Teraz sa budú hráči St. Louis snažiť prekonať Jonathana Quicka, ktorý výraznou mierou prispel k postupu Kings cez Vancouver.

"Myslím, že obrany oboch tímov sú veľmi silné. Každá malá chyba môže byť rozhodujúca," uviedol na adresu súpera Elliott.