Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Vlček s Tarrom postúpili do A-finále K2 na 1000 m

Slovenský reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Erik Vlček (vpredu) a Juraj Tarr sa na MS v nemeckom Duisburgu prebojovali do A-finále K2 na 1000 m z druhého miesta. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zverenci trénera Petra Likéra sa od úvodných metrov držali na postupových pozíciách.

Duisburg 29. augusta (TASR) - Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Erik Vlček s Jurajom Tarrom sa na MS v nemeckom Duisburgu prebojovali do sobotňajšieho A-finále K2 na 1000 m. V treťom semifinále skončili na druhom mieste za úradujúcimi majstrami Európy Nemcami Maxom Rendschmidtom a Marcusom Grossom.

Zverenci trénera Petra Likéra sa od úvodných metrov držali na postupových pozíciách.

"Už v rozjazde sa nám išlo dobre. Po dojazde to cieľa som hovoril Taresovi, že dúfam v priaznivé rozlosovanie na semifinále, no opak bol pravdou. Mali sme vedľa seba úradujúcich majstrov Európy z Nemecka i olympijských šampiónov z Maďarska, no ak chce človek postúpiť do finále, musí sa dokázať vyrovnať aj s takouto silnou konkurenciou. Predviedli sme výbornú jazdu. Išli sme na dlhý záber a dokázali kontrolovať tempo. Vedeli sme, že okrem Nemcov a Maďarov sa budú na postupové pozície tlačiť Srbi a Španieli, no udržali sme ich na dištanc. Teraz sa nám bude dobre spať a môžeme sa pokojne pripraviť na piatkovú päťstovku," povedal Vlček.


Aj Kmeťová s Kohlovou do A-finále

Slovenský dvojkajak v zložení Ivana Kmeťová, Martina Kohlová sa na MS v Duisburgu prebojoval do A-finále K2 na 500 m. Zverenky trénera Filipa Petrlu skončili v treťom semifinále tretie za loďami Poľska a Maďarska.

Slovenský dvojkajak v zložení Ivana Kmeťová (vpredu), Martina Kohlová sa na MS v Duisburgu prebojoval do A-finále K2 na 500 m. Zverenky trénera Filipa Petrlu skončili v treťom semifinále tretie za loďami Poľska a Maďarska.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
Kmeťová s Kohlovou potvrdili, že im kanál vo Wedau-Parku náramne sedí, na MS 2007 skončili na päťstovke štvrté. "Išli sme na štart s tým, že si to chceme užiť a popasovať sa o postup do finále. Rozjazda nám vyšla podľa predstáv, cítili sme sa v dobrej pohode. Počas semifinále sme nevedeli, že jazdíme na tretej priečke. Išli sme naplno, podali sme maximálny výkon. Za medailistkami z olympiády sme zaostali iba o pol lode. Vo finále chceme skončiť do šiesteho miesta," povedala Kmeťová.

Slovenky sa v prvej polovici sezóny sústredili výlučne na singla. Podľa Kohlovej to bol dobrý ťah. "Myslím si, že sme súperky zaskočili, príliš s nami nepočítali. Každá zmena niečo prinesie. Desať rokov sme spolu trénovali, bola to kvalitná príprava, ale trebalo niečo zmeniť. Vidno tam progres v singli aj v debli. Takto blízko olympijských víťaziek, ktoré bojovali o čo najlepšiu dráhu do finále, sme ešte nikdy neboli. Potvrdilo sa, že v Duisburgu nám to ide, na tomto kanáli sme získali už veľa medailí z vrcholných podujatí. Teší nás, že sme zdolali Britky, Španielky i Bielorusky," povedala Kohlová.