Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Kanonier Peltier z Trenčína prestupuje do Slovana

Lester Peltier Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa informácie na oficiálnom webe "belasých" je prestup rodáka z exotického Trinidadu a Tobaga najdrahším, na ktorom sa dohodli účastníci najvyššej slovenskej súťaže.

Bratislava 19. júna (TASR) - Slovenský futbalový klub Slovan Bratislava podpísal štvorročnú zmluvu s Lestierom Peltierom, ktorý doteraz pôsobil v AS Trenčín. Podľa informácie na oficiálnom webe "belasých" je prestup rodáka z exotického Trinidadu a Tobaga najdrahším, na ktorom sa dohodli účastníci najvyššej slovenskej súťaže.

Dvadsaťtriročný kanonier má za sebou mimoriadne vydarenú sezónu. Pod hradom Matúša Čáka odohral 25 stretnutí, v ktorých zaznamenal jedenásť ligových gólov. V tabuľke strelcov sa tak vyšplhal až na tretiu priečku za Pavlom Masarykom a novým klubovým spoluhráčom Jurajom Halenárom. Pôsobenie v slovenskej lige pomohlo rýchlonohému mladíkovi aj v reprezentácií. V drese Trinidadu a Tobaga sa predstavil šesťkrát v kvalifikácií CONCACAF, pričom do siete súperov poslal loptu štyrikrát. V súboji s Barbadosom zaznamenal dokonca hetrik.

"Podarilo sa nám kúpiť výraznú posilu pre Slovan. O tohto mimoriadne talentovaného hráča sme mali už dlhší čas záujem a sme radi, že prestup sa nám podarilo zrealizovať. Dá sa označiť ako najväčší prestup v dejinách Corgoň ligy v rámci slovenských klubov, pretože suma za ktorú sme získali Peltiera je na slovenské pomery nevídaná," povedal generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar.

Pred príchodom na Slovensko skúšal Peltier šťastie aj v belgických Bruggách, americkom Houstone či anglických mužstvách Arsenal Londýn, FC Millwall, FC Portsmouth, Birmingham City či waleskom Cardiffe City. Peltier má za sebou i skúsenosti z mládežníckych reprezentačných výberov. Svoju krajinu reprezentoval aj v kategórií do sedemnásť a dvadsať rokov. "To, čo sme pred začiatkom letnej prípravy avizovali, sa napĺňa. Posilňujeme káder mladými perspektívnymi hráčmi, ktorí majú pre náš klub budúcnosť. Okrem už nových posíl Peltiera, Hlohovského, Gorosita, Šveca a Obradoviča pracujeme na minimálne ďalších dvoch hráčoch, ktorých sme si s trénerom Vladom Weissom vyhliadli. Zároveň však chceme zabudovávať nových odchovancov klubu do A-mužstva. Za posledné dve sezóny sme zapracovali do kádra z dorastu Lukáša Pauscheka, Karola Mészárosa, Adriána Čermáka, Borisa Turčáka a dres prvého mužstva si obliekol aj junior Róbert Vaniš. Pre klub je oveľa výhodnejšie nominovať do A-mužstva svojho odchovanca, ktorý pozná dokonale prostredie Slovana, ktorý tu vyrastal a má k nášmu klubu vzťah. Avšak aj odchovanec musí spĺňať kritéria, ktoré sú a budú v Slovane vysoko nastavené," dodal Kašpar.