Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Gelinas zo Slovana sa stal najlepším obrancom týždňa v KHL

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvadsaťsedemročný Kanaďan nazbieral v troch zápasoch tri body za gól a dve asistencie a tešil sa so spoluhráčmi z troch víťazstiev (v Novosibirsku 2:1 pp, v Omsku 3:2 pp a doma s Kchun-lunom 4:3 pp).

Moskva 16. októbra (TASR) - Hokejistu Slovana Bratislava Erica Gelinasa vyhlásili za najlepšieho obrancu uplynulého týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Dvadsaťsedemročný Kanaďan nazbieral v troch zápasoch tri body za gól a dve asistencie a tešil sa so spoluhráčmi z troch víťazstiev (v Novosibirsku 2:1 pp, v Omsku 3:2 pp a doma s Kchun-lunom 4:3 pp).

Gelinas bodoval v každom z troch stretnutí, pričom ani jeden nedokončil s mínuskou. Týždeň zavŕšil s hodnotením +2. Jeho gól na ľade Sibiru Novosibirsk mal prívlastok víťazný. Celkovo má v jeho premiérovej sezóne v KHL na konte deväť bodov (2+7) v 18 dueloch.

Za najlepšieho brankára týždňa určila príslušná komisia 20-ročného Iľju Konovalova z Lokomotivu Jaroslavľ. V sledovanom období priviedol svoj tím k trom výhram, pričom dvakrát si udržal čisté konto. V troch súbojoch dosiahol úspešnosť zásahov 97,56 percenta a priemer 0,67 gólu na zápas.

Najlepším útočníkom uplynulého týždňa sa stal Švéd Robert Rosén, center HK Soči zaznamenal v troch vystúpeniach štyri kanadské body (3+1). Bodoval vo všetkých troch súbojoch, pričom Torpedu Nižnij Novgorod strelil dva góly, z toho jeden víťazný. Pripísal si aj tri plusky, deväť striel na bránku a štyri zblokované strely.

Ocenenie pre najlepšieho nováčika týždňa získal Alexander Romanov z CSKA Moskva. Osemnásťročný obranca slávil so svojím mužstvom dve víťazstvá a týždeň dokončil s pluskou na konte. Informáciu priniesol oficiálny web KHL.