Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Hráčmi týždňa sú Kovář, Virtanen a Bikmullin

Jan Kovář, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Najlepším brankárom druhého týždňa sezóny 2019/2020 sa stal Čech Kovář, ktorý priviedol svoj tím k dvom víťazstvám.

Moskva 16. septembra (TASR) - Hráčmi týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stali brankár Jakub Kovář z Avtomobilistu Jekaterinburg, obranca Jesse Virtanen z Traktora Čeľabinsk a útočník Rafael Bikmullin z Neftechimiku Nižnekamsk. Na základe údajov z Centrálneho štatistického úradu o tom rozhodla špeciálna komisia. Mená ocenených hráčov v pondelok zverejnil oficiálny web nadnárodnej súťaže.

Najlepším brankárom druhého týždňa sezóny 2019/2020 sa stal Čech Kovář, ktorý priviedol svoj tím k dvom víťazstvám. Proti Salavatu Julajev Ufa si udržal čisté konto. V súbojoch dosiahol úspešnosť zásahov 96,97 percenta a priemer 0,96 gólu na zápas. Jeho séria bez inkasovaného gólu trvala 103 minút a 45 sekúnd.

Honor najlepšieho obrancu uplynulého týždňa patrí Fínovi Virtanenovi, ktorý v sledoval období nazbieral tri kanadské body (1+2) v štyroch vystúpeniach v drese Traktora. Okrem nich si pripísal dve zblokované strely a päť plusových bodov, najviac spomedzi hráčov v lige.

Za najlepšieho útočníka vyhlásili Bikmullina, ktorý v troch dueloch strelil štyri góly a pridal jednu asistenciu. Dvadsaťdvaročný krídelník bodoval v každom z minulotýždňových zápasov Neftechimiku. V súboji proti Avtomobilistu strelil hetrik, svoj prvý v KHL.

Najlepším nováčikom týždňa sa stal mladý obranca Michail Gordejev z HK Soči, ktorý v troch zápasoch dal jeden gól, svoj premiérový v súťaži. Týždeň dokončil s dvomi plusovými bodmi.