Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Slovan získal výraznú posilu do obrany, vicemajstra sveta Kutláka

Nová posila Slovana Zdeněk Kutlák Foto: Teraz.sk/HC Slovan Bratislava

Nová akvizícia predstaví na ľade už v nedeľňajšom zápase proti švédskemu HV71 Jönköping v Piešťanoch.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Novou posilou hokejistov slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava sa stal český reprezentačný obranca Zdeněk Kutlák.

Tridsaťtriročný hokejista podpísal so Slovanom ročnú zmluvu s platnosťou do 30. apríla 2014. Podľa informácií z oficiálnej webovej stránky "belasých" sa nová akvizícia predstaví na ľade už v nedeľňajšom zápase proti švédskemu HV71 Jönköping v Piešťanoch. V Slovane bude nosiť číslo 80.

"Získali sme veľmi výraznú posilu. Kutlák je vysoký a robustný obranca, ktorý si zastane svoje miesto v defenzíve a vie podporiť aj útok. Má veľké množstvo skúseností z medzinárodnej scény, keďže za český národný tím odohral veľa zápasov. Veríme, že práve tieto skúsenosti zužitkuje u nás," uviedol pre TASR generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Slovan hľadá ešte posilu do útoku

Bratislavčania formujú káder pred novou sezónou KHL a keďže sa nedohodli na zmluve s Miroslavom Šatanom, očakáva sa ešte posilnenie útočnej sily. "Kutlák nie je posledným hráčom, ktorý prišiel do Slovana. Hľadáme ešte jedného útočníka a môžeme uzavrieť káder," potvrdil Krajči.

Kutlák je odchovancom hokeja v Českých Budějoviciach. V roku 2000 si ho v 8. kole draftu vybral z 237. miesta Boston Bruins, za ktorý odohral tri sezóny v zámorí. Následne sa vrátil do Česka, kde po trojročnom pôsobení v Karlových Varoch a Českých Budějoviciach odišiel do Ambri-Piotta. Vo švajčiarskom klube strávil šesť sezón. Kutlák je známy aj z pôsobenia v českej reprezentácii, v ktorej pravidelene nastupuje počas prípravného turnaja pred MS Euro Hockey Tour a trikrát reprezentoval krajinu aj na svetovom šampionáte. Je držiteľom striebornej a bronzovej medaily z hokejových majstrovstiev sveta.

V Slovane bude nosiť číslo 80., archívna snímka
Foto: TASR/Martin Baumann