Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košičania na ľade bez viacerých hráčov, hernú prípravu začnú v Čechách

Hokejisti HC Košice začali 26. júla 2012 prípravu na ľade pred novou extraligovou sezónou 2012/2013. Na snímke v popredí nová česká posila Pavel Kuběna (vpravo). Foto: TASR/Milan Kapusta

V tíme z metropoly východu sa objavil aj nový tréner brankárov Daniel Makoni, ktorý sa dohodol s vedením klubu na spolupráci do konca sezóny.

Košice 26. júla (TASR) - Hokejisti HC Košice vo štvrtok odštartovali druhú fázu letnej prípravy na nový ročník 2012/2013 Tipsport extraligy. Hlavnému trénerovi Radimovi Rulíkovi chýbali iba brankár Tomáš Halász, ktorý absolvuje skúšku v českom Olomouci a Matej Hinďoš, ktorý je momentálne v kempe reprezentačnej dvadsiatky.

"Momentálne štvrtok a piatok sú ešte také dni, keď sú niektorí hráči na testoch, niektorí na zdravotných prehliadkach a niektorí idú na ľad. Teda nie sme na ľade kompletní. Chcem, aby si hráči, ktorí pôjdu na ľad trošku privykli na korčuľovanie, pretože prechod z prípravy na sucho je veľká zmena. Od pondelka pôjdeme na ostro, máme už pripravení mikrocyklus tréningov a od ďalšieho týždňa aj prípravné zápasy," uviedol Rulík, v ktorého kádri nedošlo okrem dvoch spomínaných prípadov k žiadnym zmenám.

V tíme z metropoly východu sa objavil aj nový tréner brankárov Daniel Makoni, ktorý sa dohodol s vedením klubu na spolupráci do konca sezóny.

"Z Košíc som dostal ponuku medzi prvými, určite zavážilo aj to, že klub pracuje na vysokej profesionálnej úrovni a v neposlednom rade i tréner Rulík, s ktorým spolupracujem už niekoľko sezón a sme naladení na jednej vlne. Rovnako je tu aj Saša Hylák, s ktorým som už spolupracoval asi tri sezóny, teda viem, čo môžem od neho očakávať a on odo mňa. Dominika Riečického poznám len z letnej prípravy, na ľade som ho ešte nevidel, uvidíme ako na tom bude a potom budem vedieť, čo treba," skonštatoval Makoni, ktorý mal ponuky i z Ruska.

Jedným z hráčov, ktorý oblieka dres "oceliarov" najdlhšie je útočník Richard Jenčík, ktorému sa v lete narodila i malá dcérka Sárinka. "Som šťastný, malá je zdravá, takže zatiaľ všetko ide tak, ako má," prezradil Jenčík a pokračoval: "Dá sa povedať, že som tu najdlhšie, uvidíme čo prinesie sezóna, no ja sa budem snažiť pomôcť mužstvu čo najviac. Káder sa síce omladil, ale prišla stredná generácia, šikovní hráči a keď sa to dobré vyskladá, dobre potrénujeme, tak si myslím, že to bude dobré. Tréner Rulík priniesol niečo nové do prípravy na suchu, myslím si, že tréningy boli kvalitné a nám to dalo veľa. Uvidíme, čo bude na ľade, na ktorý sa tešíme."

Tu bude player


V kádri nechýbal obranca Radek Deyl, ktorý pre zranenie kolena vynechal takmer celú uplynulú sezónu. Košický odchovanec sa zranil 9. októbra 2011 v zápase proti Nitre (v 10.kole). "Už dlhšiu dobu sa teším na to, že konečne vykorčuľujem na ľad, konečne si vystrelím na bránku, pretože tá doba, keď som nebol na ľade, bola extrémne dlhá. Keď sa však pozriem na plán, čo všetko nás čaká a neminie, tak neviem či po týždni opäť nepríde nejaká depresia z toho všetkého," povedal s úsmevom na perách Deyl.

Vicemajstri z Košíc odštartujú sériu prípravných stretnutí 7. augusta na ľade českého extraligistu z Třinca a o deň neskôr si zmerajú sily z ďalším českým tímom HC Vítkovice. 10. augusta nastúpia v Poprade proti nováčikovi KHL, ukrajinskému tímu HC Donbas Doneck, ktoré povedie slovenský tréner Július Šupler.

Tu bude player


káder HC Košice počas 2. fázy prípravy:

brankári: Alexandr Hylák, Dominik Riečický

obrancovia: Daniel Brejčák, Ľubomír Buraľ, Radek Deyl, Martin Chovan, Martin Gajdoš, Marek Kolba, Miroslav Macejko, Michal Novák, Michal Šeda, Peter Slimák, Milan Takáč

útočníci: Matej Hinďoš, Marcel Baláž, Ondrej Gmitter, Igor Halás, Marcel Haščák, Richard Huna, Róbert Huna, Matúš Chovan, Richard Jenčík, Oliver Jokeľ, Pavel Kuběna, Samuel Mlynarovič, Marek Nagy, Dušan Pašek, Erik Piatak, Marek Slovák, Gabriel Spilar, Patrik Svitana

Program prípravných zápasov:
7. augusta: HC Oceláři Třinec – HC Košice (17.00)
8. augusta: HC Vítkovice Steel – HC Košice (17.00)
10. augusta: HC Donbas Doneck (Ukr./KHL) – HC Košice (v Poprade o 17.00)
16.-18. augusta: Rona Cup 2012 v Dubnici (Dukla Trenčín, HC Košice, HC Oceláři Třinec, PSG Zlín)

Tatranský pohár (Poprad):
23. augusta: SR 20 – HC Košice (15.00)
24. augusta: Dukla Trenčín - HC Košice (15.00)
25. augusta: HK Poprad – HC Košice (18.00)
31. augusta: HC Košice – HC'05 Banská Bystrica (tréningová hala, 17.00)
4. septembra: HKM Zvolen – HC Košice (17.00)
11. septembra: HK Poprad - HC Košice (17.00)