Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Košičania v domácom prostredí remizovali so Žilinou 1:1

Na snímke uprostred hráč Košíc Peter Šinglár, vľavo hráč Žiliny Róbert Pich, vpravo jeho spoluhráč Jakub Paur počas zápasu 11. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy medzi MFK Košice a MŠK Žilina v sobotu 29. septembra 2012 v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

Na Matičov gól v piatej minúte reagovali hostia až v druhom polčase.

Košice 29. septembra (TASR) - Košičania zaznamenali výborný vstup do stretnutia a po individuálnom prieniku Matiča sa v 5. minúte ujali vedenia 1:0. Ten presne mierenou strelou k ľavej žrdi nedal Dúbravkovi šancu. Postupne prebrali iniciatívu na svoje kopačky hostia a o päť minút neskôr Mihálik opečiatkoval brvno Tofiloskiho brány. Ten istý hráč sa v 17. minúte ocitol sám pred Tofiloskim, ale košický gólman si s jeho zakončením poradil. Domáci hráči postupne vyrovnali hru a v 29. minúte vyprášil Dúbravkove rukavice Hovančík, ktorý vypálil projektil takmer z dvadsiatich metrov.

Šošoni pokračovali vo svojej hre a o dve minúty neskôr sa dostal po chybe domácej obrany k lopte Pich, no zoči-voči Tofiloskimu trafil iba ľavú žrď košickej brány. Žilinčania mohli vyrovnať v 36. minúte, ale Akakpo po rohovom kope poslal loptu hlavou iba tesne pravej žrde Tofiloskiho brány. Na opačnej strane pohrozil Matič, stav sa však nezmenil. Tri minúty pred koncom prvého polčasu sa ocitol v dobre šanci domáci Škutka, obrancovia hostí však vytlačili loptu na rohový kop.

Na snímke v hlavičkovom súboji vpravo hráč Košíc Dávid Škutka, vľavo hráč Žiliny Jozef Piaček počas zápasu 11. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy medzi MFK Košice a MŠK Žilina v sobotu 29. septembra 2012 v Košiciach.
Foto: TASR/František Iván


Do druhého dejstva vstúpili obidve mužstvá bojovne ladené a na ihrisku sa bojovalo o každý centimeter. Obaja súperi predovšetkým pozorne bránili a pokúšali sa o rýchle brejky, no ani jeden z tímov sa nedostával do vyložených príležitostí. Až v 67. minúte preveril pozornosť hosťujúceho gólmana Viazanko, no zapršalo až o dve minúty neskôr na opačnej strane. Pich poslal z ľavej strany center až na hlavu Akakpa a ten vyrovnal na 1:1. V 73. minúte rozohrali hostia peknú akciu, na konci ktorej bol Pich, ale Tofiloski vytlačil loptu na roh. Košický gólman sa vyznamenal i po následnom rohovom kope, keď spod brvna vytiahol zakončenie Ceesaya. V závere sa rútil sám na Tofiloskiho Ceesay, ale loptu poslal nepochopiteľne mimo brány domácich.

Hlasy trénerov:

Ján Kozák, tréner Košíc: "Dnes som videl pekný zápas a bavil som sa futbalom po celý duel. Bol to krásny zápas s vysokým nasadením, aký som už dlho nevidel."

Frans Adelaar, tréner Žiliny: "Fanúšikovia videli dobrú hru na oboch stranách. Vieme, že Košice hrajú na protiútoky, no bojovali sme po celý zápas. V prvom polčase sme si vytvorili 5-6 vyložených šancí. V druhom polčase sme zmenili organizáciu hry a podarilo sa nám vyrovnať pekným gólom. Košičania si nevytvorili žiadnu šancu a my sme mohli pridať i druhý gól. Mrzí ma, že sme stratili dva body."


MFK Košice - MŠK Žilina 1:1 (1:0)

Góly: 5. Matič - 69. Akakpo.
Rozhodca: Straka, ŽK: Sekulič, Bukata, Hovančík - Ceesay, 2150 divákov


Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski – Ostojič, Kavka, Bašista, Sekulič – Šinglár - Viazanko, Bukata, Matič (86. Diaby), Hovančík (72. Duda) - Škutka

MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes - Škriniar, Pečovský - Pich, Paur (75. Angelovič), Mihalík (66. Barčík) - Ceesay