Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tomi KID má za sebou maratón a zápis do Slovenskej knihy rekordov

Foto: TASR/Henrich Mišovič

V júnovom zápase v Bratislave v hre bude medzinárodný titul jednej zo štyroch najuznávanejších organizácií.

Bratislava 24. marca (TASR) - Slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács sa najbližšie postaví do ringu v júni v Bratislave. Ako pre TASR prezradil, v hre bude medzinárodný titul jednej zo štyroch najuznávanejších organizácií.

Tridsaťštyriročný pästiar, známy pod prezývkou Tomi KID, absolvoval z piatka na sobotu spolu so zverencami z KO BOX CLUB-u 24-hodinový tréningový maratón, ktorým sa zapísali do Slovenskej knihy rekordov. Akcia s cieľom spropagovania boxu v Galante ho unavila, napriek tomu žiaril spokojnosťou. Nasledujúce týždne však už mieni venovať len zápasovej príprave.

"Rokovania s danou organizáciou sú na dobrej ceste, kým to však nie je spečatené, nechám si jej názov pre seba. Isté je to, že zápas sa bude konať v júni v Bratislave," uviedol s tým, že presný termín, miesto i meno súpera oznámi jeho realizačný tím v dohľadnom čase. "Dúfam, že sa tak stane čím skôr. Čo sa týka súpera, daná organizácia má prísne kritériá, lebo si tento titul vysoko cení a nehodlá prísť o svoju reputáciu. Rozhodne ma čaká ťažký duel," dodal pre TASR.

Kovács, ktorý medzi profesionálmi doposiaľ nenašiel premožiteľa (20 víťazstiev, z toho 13 KO), má na konte titul majstra sveta WBF i opasok európskeho šampióna WBO v poloťažkej váhe. Naposledy si koncom januára poradil v Trnave s Nemcom Steveom Krökelom, ktorého zdolal v ôsmich kolách jednomyseľným verdiktom rozhodcov.