Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Krajči verí, že Slovan sa ešte stretne s Košicami v KHL

Maroš Krajči Foto: TASR/Martin Baumann

Slovan Bratislava má namierené od novej sezóny do prestížnej KHL.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Generálny manažér hokejistov bratislavského Slovana Maroš Krajči verí, že úradujúci slovenský majster sa v budúcnosti ešte stretne s tímom HC Košice v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Belasí, ktorí majú namierené od novej sezóny do prestížnej KHL, uzavreli svoju extraligovú kapitolu v sobotu na východe republiky, kde v siedmom finálovom stretnutí zdolali práve Košice 2:1 po predĺžení.

Už v sezóne 2011/2012 sa v KHL predstavil slovenský klub Lev Poprad, ktorý sa však po vydarenej "promotion" presunul do lukratívnejšej Prahy. Nečudo, že druhá najprestížnejšia hokejová súťaž bola aktuálnou témou aj medzi funkcionármi Slovana a Košíc počas finálovej série.

"Samozrejme, že sme sa o tom bavili aj v Košiciach. Ale aj z toho nostalgického titulu, že sme spoločne niekoľko rokov hrávali extraligu a prežívali dobré aj zlé obdobia. Časom to človeku ľúto príde, ale pred nami je už nová výzva. Verím však, že sa ešte s Košicami stretneme aj v KHL. Počítam s tým, že ešte minimálne jedno slovenské mužstvo sa tam objaví. Na druhej strane, Slovan sa môže raz vrátiť aj do extraligy, preto radšej nikdy nehovor nikdy. Osobne ale verím, že Slovan bude v KHL dlho a celá táto súťaž bude ešte napredovať," povedal Krajči, ktorý naznačil v akom bode sa momentálne nachádzajú rokovania o vstupe Slovana do KHL: "Z našej strany máme k tomu už veľmi blízko, samozrejme za Košice ja hovoriť nemôžem. Musí však ku nám ešte prísť komisia z KHL, ktorá odobrí technické formality ako štadión a jeho vybavenie. Sú tam ešte ďalšie podmienky, ale skôr formálneho charakteru, ktoré v priebehu dvoch-troch týždňov definitívne dotiahneme do konca."

Viacerí hráči opustia káder Slovana

Napriek zisku majstrovského titulu viacerí hráči súčasného kádra zrejme opustia belasú šatňu. Potenciálny nováčik KHL potrebuje totiž ešte zvýšiť konkurenciu v tíme, aby v náročnej sezóne dokázal konkurovať klubom z Ruska, Bieloruska a Lotyšska.

"Samozrejme, že sa musíme posilniť, ale to nie je len moja úloha. Vo vedení je viacero šikovných ľudí. Už spoločne nad tým premýšľame, ale teraz necháme ešte chlapcov dooslavovať. Potom v priebehu dvoch-troch dní sa tomu budeme už naplno venovať. Čo sa týka otázok ohľadne sponzorov, tak na tie budem odpovedať až na oficiálnej tlačovej konferencii," uviedol generálny manažér Slovana, ktorého snahy a aktivity podporuje aj bratislavský primátor Milan Ftáčnik: "Slovan je pýchou Bratislavy. Je to klub, ktorý dosahuje výborné výsledky na futbalovom poli aj v hokeji. Sme na to všetci právom hrdí a držíme palce, aby sa hokejistom darilo aj v novej súťaži, do ktorej Slovan smeruje. Budeme mať ohľadne KHL ešte stretnutie s pánom Krajčim a ďalšími predstaviteľmi, pretože sa na to potrebujeme pripraviť. My ako mesto, ale aj štadión a jeho okolie. My totiž Slovan vnímame ako svoj klub."