Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Krava Yvonne predpovedala prehru Nemecka proti Portugalsku

Foto: TASR/AP

Yvonne by sa mohla stať nástupkyňou populárnej chobotnice Paul, ktorá predpovedala výsledky Nemecka na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

Deggendorf 8. júna (TASR) - Nemecká futbalová reprezentácia bude ťahať v úvodnom dueli na turnaji EURO 2012 proti Portugalsku za kratší koniec. Predpovedala to krava Yvonne z Bavorska.

Yvonne by sa mohla stať nástupkyňou populárnej chobotnice Paul, ktorá predpovedala výsledky Nemecka na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike. Medzitým však Paul uhynul a Nemecko hľadá jeho nasledovníka. Ten však nebol pri úvodnej predpovedi k národnému mužstvu príliš priaznivý. Krava sa rozhodla pre potravu, pri ktorej figurovala vlajka Portugalska. Tým určila víťaza sobotňajšieho merania síl v rámci B-skupiny. Okrem Portugalska budú súpermi Nemecka v tzv. "skupine smrti" aj reprezentácie Holandska a Dánska.

Európsky šampionát štartuje v piatok 8. júna duelom medzi Poľskom a Gréckom. Turnaj, ktorý organizuje Poľsko spoločne s Ukrajinou vyvrcholí 1. júla v Kyjeve.