Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kuzminová si v šprinte v Osrblí vybojovala striebro

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prvá v konečnom súčte šprintérskeho súboja na 3 km absolvovala obe strelecké poločky bez zaváhania, čo jej vynieslo titul európskej šampiónky.

Osrblie 27. júla (TASR) - Len 14,2 sekúnd chýbalo druhej v cieli otvorených majstrovstiev Európy v letnom biatlone Anastásii Kuzminovej na víťazku rýchlostného súboja Svitlanu Krykonehukovú z Ukrajiny. Prvá v konečnom súčte šprintérskeho súboja na 3 km absolvovala obe strelecké poločky bez zaváhania, čo jej vynieslo titul európskej šampiónky.

Slovenská reprezentantka Kuzminová dva terče v prvej položke minula, takže musela absolvovať 2 trestné kolá po 70 metrov. Ako pre TASR potvrdila, tie minuté terče ju mrzia, ale bežecky bola na tom dobre. "Z prípravy na kolieskových lyžiach som spokojná s bežeckým výkonom, škoda tých dvoch minutých terčov," dodala Kuzminová. Podobne hovoril v cieli aj manžel a tréner olympijskej víťazky z Vancouveru 2010. Slovenská kráľovná biatlonu Kuzminová po návrate zo sústredenia vo Fínsku mala zdravotné problémy. Po páde na asfaltovej dráhe v Kontiolahti si poranila prst, ale nakoniec sa rozhodla v Osrblí štartovať.

Z ďalších slovenských reprezentiek zásluhou lepšej streľby príjemne prekvapila ôsmou priečkou Terézia Poliaková, ktorá odsunula skúsenejšiu Janu Gerekovú na 10. miesto. Medzi juniorkami na rovnakej trati zvíťazila s dvoma trestnými kolami časom 13:20,9 min. poľská reprezentantka Monika Hojniszová pred Elenou Jarkovovou a Thordis Arnoldovou z Nemecka. Zo slovenských reprezentantiek najlepšie skončila Paulína Filková, ktorá s dvoma trestnými kolami zaostala v cieli za víťazkou 1:20,3 min. Ďalšie slovenské juniorky skončili v druhej, resp. tretej desiatke súťažného poľa.

Rýchlostné preteky 3 km - ženy:

1. Svitlana Krykonehuková (Ukr.) 12:36,6 (0 trestných okruhov), 2 Anastasia Kuzminová + 14,2 s.(2), 3. Judith Wagnerová (Nem.) + 27,8 (2),...8. Terézia Poliaková +1:00,3, 10. Jana Gereková (obe SR) 1:01,1 (3).

Rýchlostné preteky 3 km - juniorky: 1. Monika Hojniszová (Pol.) 13:20,9 (2 trestné okruhy), 2. Elena Jarková (Rus.) + 02,0 (4), 3. Thordis Arnoldová (Nem.) (1), ...9. Paulína Fialková +01:20,3 (2), 14. Petra Chudíková (obe SR) +02:08,8 (2).