Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Lacko prehral v prvom kole Roland Garros hladko so Španielom Ferrerom

Lukáš Lacko Foto: TASR/AP

Posledným slovenským želiezkom v mužskom singli tak zostal Martin Kližan, ktorý nastúpi v stredu proti domácemu Nicolasovi Mahutovi.

Paríž 29. mája (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenec trénera Mateja Liptáka prehral s nasadenou šestkou favorizovaným Španielom Davidom Ferrerom za 1:58 h v troch setoch 2:6, 4:6 a 1:6.

Posledným slovenským želiezkom v mužskom singli tak zostal Martin Kližan, ktorý nastúpi v stredu v 2. kole proti domácemu Francúzovi Nicolasovi Mahutovi. Lacko v tomto roku nevyhral na antuke ani jediný zápas, jeho maximom na Roland Garros zostáva 2. kolo z roku 2010.

Najlepší slovenský singlista v úvode zápasu držal s Ferrerom krok. Španiel sa po rýchlom brejku síce ujal vedenia 2:0, no Lacko vyrovnal na 2:2 a v piatom geme mal ďalšiu možnosť získať súperovo podanie. Ferrer však brejkbal odvrátil, následne získal tri hry v rade a prvý set sa stal jeho korisťou. O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom Španiel po precíznom stobale zobral Lackovi servis. V treťom sete už Ferrer ovládol dvorec číslo 2, po dvoch brejkoch si vybudoval náskok 4:0 a za stavu 5:1 premenil po úspešnom voleji hneď prvý mečbal. Španiel tak upravil vzájomnú bilanciu s Lackom na 2:0, v roku 2007 ho zdolal na antuke v Stuttgarte hladko v dvoch setoch.

Lacko bol napriek prehre spokojný s výkonom v prvých dvoch setoch. "Na konci antukovej sezóny som konečne našiel nejaký koncept, ktorý by mohol do budúcna fungovať. Od úvodných turnajov na antuke som sa hľadal, no posledný týždeň sa mi na tréningu hralo dobre. V prvých dvoch setoch to bol dnes dobrý tenis, hoci tam boli ešte veci, s ktorými som nebol úplne spokojný. Pred začiatkom tretieho dejstva sme 10 minút nehrali, pretože polievali kurt. Stála tam voda a museli sme čakať, pokiaľ dvorec vyschne. Stratil som trochu tempo i rytmus a Ferrer to maximálne využil, v treťom sete dominoval," povedal v konferenčnom hovore so slovenskými médiami Lacko.

Slovenský reprezentant mal v Paríži smolu na žreb. "V tenise je to tak, že raz máte šťastie na žreb a inokedy zasa nie. Na grandslamoch nie som nasadený a tak môžem už v 1. kole dostať ktoréhokoľvek favorita. Štvalo ma to, že mi žreb prisúdil práve Ferrera, pretože začal som mať z antuky dobrý pocit. Dúfam, že na ďalších grandslamových turnajoch vo Wimbledone a na US Open budem mať viac šťastia, pretože na tráve a na harde mám podstatne vyššie ambície," dodal Lacko.

muži - dvojhra - 1. kolo:
David Ferrer (6-Šp.) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 6:4, 6:1

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Lourdes Dominguezová Linová (Šp.) - Marina Erakovičová (N. Zél.) 7:5, 7:5, Urszula Radwanská (Poľ.) - Pauline Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:3, Cvetana Pironkovová (Bulh.) - Yanina Wickmayerová (Belg.) 3:6, 6:0, 6:3, Arantxa Rusová (Hol.) - Jamie Hamptonová (USA) 6:4, 4:3 skreč, Anastasia Pavľučenkovová (22-Rus.) - Gréta Arnová (Maď.) 6:4, 6:4

muži - dvojhra - 1. kolo:

Jeremy Chardy (Fr.) - Lu Yen-Hsun (Taiwan) 6:4, 6:1, 6:7 (3), 3:6, 11:9, Richard Gasquet (17-Fr.) - Jürgen Zopp (Est.) 6:3, 6:4, 7:6 (4), Grigor Dimitrov (Bulh.) - Donald Young (USA) 7:6 (3), 6:1, 6:1, Eduardo Schwank (Arg.) - Ivo Karlovič (Chorv.) 6:4, 6:0, 6:3, Janko Tipsarevič (8-Srb.) - Sam Querrey (USA) 2:6, 6:4, 7:6 (3), 6:3