Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Lampard blízko k novej zmluve s Chelsea: Je to na dobrej ceste

Frank Lampard Foto: TASR/AP Photo

Lampardov kontrakt s Chelsea vyprší po aktuálnej sezóne a o ďalšej budúcnosti anglického reprezentanta špekulujú médiá počas celého ročníka.

Amsterdam 16. mája (TASR) - Anglický futbalový stredopoliar Frank Lampard je údajne blízko k podpisu novej zmluvy s Chelsea Londýn. Najlepší strelec v histórii klubu z anglickej Premier League to povedal médiám po stredajšom dramatickom triumfe "The Blues" 2:1 vo finále Európskej ligy 2012/2013 nad Benficou Lisabon v Amsterdame.

"Je to na dobrej ceste a verím, že aj v budúcej sezóne budem hrať za Chelsea," povedal Lampard po finále pre ITV Sport. "Zatiaľ nie je nič podpísané, ale verím, že sa tak stane po víkendovom zápase s Evertonom," dodal. Tridsaťštyriročný futbalista je ikonou Chelsea a od 11. mája aj historicky najlepším strelcom klubu zo Stamford Bridge. Vďaka dvom zásahom do siete Aston Villy v zápase Premier League predbehol v historických tabuľkách Bobbyho Tamblinga, keď nastrieľal za Chelsea už 203 gólov.

Lampardov kontrakt s Chelsea vyprší po aktuálnej sezóne a o ďalšej budúcnosti anglického reprezentanta špekulujú médiá počas celého ročníka. Ofenzívny stredopoliar doviedol svoj tím k triumfu v Európskej lige ako kapitán, keď v tejto funkcii zastúpil zraneného Johna Terryho.

"Dokázali sme, že sme perfektný tím a vieme zabojovať aj v tak náročnej sezónu, akú zažívame. Veľmi sa teším, že zápas rozhodol Branislav Ivanovič, nikto si to nezaslúžil viac ako on. Hral fantasticky," dodal k triumfu Chelsea Lampard. Londýnčanov dostal do vedenia v 59. minúte Fernando Torres, o deväť minút neskôr však paraguajský reprezentant Oscar Cardozo z penalty vyrovnal. O víťazovi nakoniec rozhodol perfektnou hlavičkou po rohu v 93. minút Srb Ivanovič.