Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Legendárneho Gazzu museli hospitalizovať, ale bude v poriadku

Paul Gascoigne Foto: TASR/AP

Gascoigne od roku 2005 zápasí s alkoholizmom a duševnými problémami. Za anglickú reprezentáciu odohral spolu 57 zápasov.

Londýn 10. februára (TASR) - Bývalý anglický futbalový reprezentant Paul Gascoigne musel do nemocnice na jednotku intenzívnej starostlivosti, keďže zle reagoval na detoxikačnú liečbu.

Agentúra AP citovala vyjadrenie bývalého kapitána Tottenhamu a exspoluhráča Gascoigna Garyho Mabbutta. Jeho život však nie je v priamom ohrození.

Mabbutt pre Sky Sports uviedol, že "Gazzu", ktorý je momentálne v USA v jednej z arizonských liečební, previezli do nemocnice. Jeho telo totiž zle reagovalo na liečbu.

"Tam ho budú neustále monitorovať. Hovoril som s jeho lekármi, podľa ktorých by sa mal čoskoro vrátiť do liečebne a pokračovať v liečbe," povedal Mabbutt.

Gascoigne od roku 2005 zápasí s alkoholizmom a duševnými problémami. Za anglickú reprezentáciu odohral spolu 57 zápasov, v ktorých zaznamenal desať gólov. "Enfant terrible" anglického futbalu počas svojej kariéry obliekal dresy Newcastle United, Tottenhamu, Lazia Rím, Glasgow Rangers a FC Middlesbrough.