Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Legendu NHL Jeana Beliveaua po mŕtvici prepustili z nemocnice

Foto: bonanzasports.net

Obľúbenec fanúšikov Habs, ktorý s Montrealom získal 10-krát Stanleyho pohár, dostal od priaznivcov množstvo pozdravov.

Montreal 25. marca (TASR) – Hokejovú legendu Montrealu Canadiens Jeana Beliveaua prepustili z nemocnice, do ktorej bývalého hráča kanadského klubu zámorskej NHL previezli po februárovej mŕtvici.

Hovorca Canadiens Donald Beauchamp potvrdil, že zdravotný stav Beliveaua sa už zlepšil. Osemdesiatročný člen Siene slávy sa bude zotavovať v rehabilitačnom centre. "Jeho stav sa zlepšuje. Je to dobrá správa," cituje Beauchampa portál tsn.

Beliveaua 27. februára ranila mŕtvica, po druhý raz počas dvoch rokov. V roku 1996 mal problémy so srdcom a o štyri roky neskôr mu lekári zistili nádor na krku. Pred rokom absolvoval operáciu v súvislosti s liečbou brušnej aneuryzmy.

Obľúbenec fanúšikov Habs, ktorý s Montrealom získal 10-krát Stanleyho pohár, po tom, ako vyšli najavo jeho posledné zdravotné problémy, dostal od priaznivcov množstvo pozdravov. Skoré uzdravenie mu želal i premiér Stephen Harper. Prepustenie Beliveaua z nemocnice fanúšikov potešilo. "Sme radi, že Jeana Beliveaua pustili z nemocnice," skonštatoval jeden z nich na sociálnej sieti. "Žiadnemu hráčovi sa už nepodarí vyhrať 10 Stanleyho pohárov."

Beliveau odohral celú svoju kariéru v NHL v Montreale a v roku 1971 ju ukončil s bilanciou 507 gólov a 712 asistencií v 1125 dueloch základnej časti. V play off nazbieral ďalších 176 bodov (79+97).