Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Leverkusen chce predĺžiť zmluvu s Tahom, ak sa to nepodarí, predá ho

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tah oblieka dres "farmaceutov" od júla 2015, keď prišiel za 9,5 milióna eur z Hamburgeru SV.

Berlín 29. apríla (TASR) - Čerstvý nemecký futbalový šampión Bayer Leverkusen chce predĺžiť zmluvu s obrancom Jonathanom Tahom. Ak sa to "farmaceutom" nepodarí, klub 28-ročného stopéra predá, aby v júli budúceho roka neodišiel zadarmo, ako voľný hráč po vypršaní zmluvy.

"Chceme s ním predĺžiť kontrakt. Sme klub, ktorý hráčov nepustí na voľný prestup. To znamená, že musíme predĺžiť zmluvu, inak budeme nútení Taha predať," povedal pre Sky výkonný riaditeľ Leverkusenu Fernando Carro. Záujem o Taha údajne prejavil Bayern Mníchov, ktorý hráči Leverkusenu zosadili z bundesligového trónu po 11 tituloch za sebou. "S Jonathanom sme sa rozprávali, veľmi si ho vážime a on vie, že ho všetci chceme udržať v Leverkusene. Rešpektujeme však jeho želania a uvidíme, či napokon zostane," dodal Carro.

Tah oblieka dres "farmaceutov" od júla 2015, keď prišiel za 9,5 milióna eur z Hamburgeru SV. V prebiehajúcom ligovom ročníku odohral 28 stretnutí, v ktorých strelil štyri góly. Mužstvo španielskeho trénera Xabiho Alonsa v sobotu predĺžilo svoju sériu nezdolateľnosti už na 46 duelov, keď už istý majster zachránil remízu so Stuttgartom (2:2) v záverečných sekundách.