Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Ancelotti po triumfe nad Liverpoolom nelieta v oblakoch

Tréner Carlo Ancelotti, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Liverpool sa stal prvým úradujúcim európskym šampiónom od roku 1994, ktorý prehral v prvom zápase po zisku titulu, vtedy to zažili hráči AC Miláno.

Neapol 18. septembra (TASR) - Obhajca triumfu vo futbalovej Lige majstrov 2019/2020 FC Liverpool padol hneď v 1. kole skupinovej fázy, keď v utorok prehral v Neapole 0:2 v E-skupine. "The Reds" sa tak stali prvým úradujúcim európskym šampiónom od roku 1994, ktorý prehral v prvom zápase po zisku titulu, vtedy to zažili hráči AC Miláno.

Oba kluby sa stretli v skupine aj v predchádzajúcej sezóne, domáci tím vždy vyhral 1:0 a Liverpool napokon dokráčal k zisku šiesteho titulu európskeho majstra. Prehra SSC na Anfielde však talianskemu klubu zahatala postup do osemfinále. V utorok lídra Premier League zrazila do kolien kontroverzná penalta v 82. minúte po páde Joseho Callejona cez obrancu Andyho Robertsona, ktorú premenil Dries Mertens, resp. gól Fernanda Llorenteho v nadstavenom čase. V druhom súboji skupiny Salzburg deklasoval doma Genk aj so slovenským stredopoliarom Patrikom Hrošovským 6:2.

Nemecký tréner LFC Jürgen Klopp napriek úvodnej prehre nešpekuloval o poklese šancí na postup. "Dajte nám ešte pár zápasov, aby sme zmenili postavenie v tabuľke. Hoci to vyzerá, že Neapol už s postupom nebude mať problémy. Myslím si dokonca, že Neapol môže vyhrať Ligu majstrov. Ak máte dobrý herný systém a dobrých hráčov, ani nemusíte byť najlepším klubom na svete, aby ste vyhrali Ligu majstrov. Musíte len predviesť v pravej chvíli ten pravý výkon," citovala agentúra AP Kloppa. Ten sa tiež vyjadril na margo pokutového kopu. "Chceli sme aspoň bod, ale nemáme nič kvôli tej penalte. Keď hráč padá ešte pred kontaktom, nemôže to byť penalta. Keďže to už však nemôžeme zmeniť, musíme s tým žiť a ideme ďalej. To je celé."

Domáci tréner Carlo Ancelotti tiež po víťazstve nelietal v oblakoch. "Eufória? A z čoho? Veď sme vyhrali len prvý zápas. Ďakujem trénerovi Kloppovi, že povedal, že môžeme vyhrať Ligu majstrov. Sezóna je však ešte dlhá, je pred nami ešte množstvo zápasov. Hoci je pôsobivé, akým spôsobom sme zdolali momentálne najlepší klub v Európe. Hrali sme veľmi organizovane a kompaktne. Ale všetko určite nebolo perfektné na našom výkone. Bol to vyrovnaný zápas a podľa môjho názoru hral Liverpool lepšie ako v minulej sezóne. My sme však precízne bránili a to nám potom v závere aj pomohlo pri našich šanciach," povedal bývalý tréner AC Miláno, Realu Madrid či Chelsea Londýn, ktorý s "rossoneri" vyhral LM dvakrát a s "bielym baletom" raz. Ancelotti vyzdvihol výkony obrancov Kalidoua Kouilbalyho a Maria Ruia, ktorí eliminovali obrovské ofenzívne hrozby hostí Sadia Manheho, Mohameda Salaha a Roberta Firmina. "Je to dôkaz, že tento tím má sebavedomie a môže hrať dobre, ak si siahne na dno a obetuje sa."

"Liverpool sme zdolali aj pred rokom a nakoniec z toho nič nebolo. A nebude sa počítať ani teraz, ak toto víťazstvo nedokážeme preniesť do ďalších zápasov," dodal belgický reprezentant Mertens. Neapol hrá v skupine najbližšie v Genku 2. októbra, Liverpool hostí rakúskeho šampióna Salzburg.