Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: AS Rím vyhral nad CSKA Moskva, Valencia zdolala YB Bern

Hráč Ríma Edin Džeko (vpravo) strieľa na bránku v zápase G-skupiny Ligy majstrov CSKA Moskva - AS Rím v Moskve 7. novembra 2018. Foto: TASR/AP

Valenciu za prvým víťazstvom v skupine nasmeroval útočník Santi Mina, ktorý už v prvom polčase zaznamenal dva presné zásahy.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Futbalisti AS Rím vyhrali v stredajšom dueli 4. kola G-skupiny Ligy majstrov 2018/19 na ihrisku CSKA Moskva 2:1 a výrazne sa priblížili k postupu do osemfinále. Prvý triumf si v H-skupine pripísala Valencia, na svojom štadióne Mestalla zdolala Young Boys Bern 3:1.

Rimania sa v Moskve prvýkrát tešili už v 4. minúte, keď sa hlavou po rohovom kope presadil grécky obranca Kostas Manolas. Už o chvíľu neskôr prišli domáci o zranenú oporu defenzívy Maria Fernandesa, napriek tomu v 50. minúte vyrovnal islandský reprezentant Arnor Sigurdsson. Jeho spoluhráč a krajan Hördur Magnusson ale o tri minúty neskôr videl po dvoch žltých aj červenú kartu a presilovku vzápätí na rozhodujúci gól využil Lorenzo Pellegrini. AS figuruje priebežne na čele skupiny s deviatimi bodmi, CSKA zostalo tretie so štyrmi.

Valenciu za prvým víťazstvom v skupine nasmeroval útočník Santi Mina. Ten už v prvom polčase zaznamenal dva presné zásahy, na druhej strane sa do streleckej listiny zapísal Roger Assale. Poisťujúci tretí gól pre španielsky tím pridal v 56. minúte po individuálnej akcii Carlos Soler. Hostia ešte v závere prišli o vylúčeného Sekoua Sanoga, ktorý po nepeknom zákroku videl priamu červenú kartu. Valencia má na konte päť bodov a je priebežne druhá, Bern je posledný s jediným bodom.

4. kolo LM 2018/19 - streda:


G-skupina:

CSKA Moskva - AS Rím 1:2 (0:1)
Góly:
50. Sigurdsson - 4. Manolas, 59. Pellegrini, ČK: 56. Magnusson (CSKA). Rozhodoval: Cakir (Tur.)

H-skupina:

FC Valencia - Young Boys Bern 3:1 (2:1)
Góly:
14. a 42. Mina, 56. Soler - 37. Assale, ČK: 77. Sanogo (Bern). Rozhodoval: Kovács (Rum.)