Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Do Plzne príde obhajca trofeje Bayern, CSKA Moskva a ManCity

Vo štvrtok 29. augusta 2013 v Monaku vyžrebovali zloženie skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014, v ktorej má slovenský futbal šesťnásobné hráčske zastúpenie. Zápasy ôsmich štvorčlenných základných skupín sa uskutočnia od 17. septembra do 11. decembra 2013, finále je na programe 24. mája 2014 v Lisabone. Na snímke elektronická tabuľa s vyžrebovanými skupinami v skupinovej fáze Ligy majstrov. Foto: TASR/AP

Taliansky vicemajster SSC Neapol aj so slovenským lídrom Marekom Hamšíkom sa predstaví v D-skupine spoločne s Arsenalom Londýn, Olympique Marseille a Borussiou Dortmund.

Monaco 29. augusta (TASR) - Vo štvrtok v Monacu vyžrebovali zloženie skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014, v ktorej má slovenský futbal sedemnásobné hráčske zastúpenie. Zápasy ôsmich štvorčlenných základných skupín sa uskutočnia od 17. septembra do 11. decembra 2013, finále je na programe 24. mája 2014 v Lisabone.

Futbalistov tímu Viktorie Plzeň, v ktorého kádri figurujú aj štyria Slováci - Marek Bakoš, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Matúš Kozáčik, žreb príliš nešetril. Český majster sa totiž stretne v základnej D-skupine spoločne s obhajcom trofeje Bayernom Mníchov, CSKA Moskva a Manchestrom City. "Bayern v minulej sezóne preletel Ligou majstrov suverénne. Ide z neho až strach. Ale je pre nás výzvou si dokázať, že hrať sa dá s každým," uviedol pre portál iDnes.cz útočník Viktorie Stanislav Tecl, ktorý so spoluhráčmi sledoval slávnostný ceremoniál v tlačovom stredisku na plzenskom štadióne. "Na Bayern sa veľmi teším. Stretnem sa s Robbenom, mojím vzorom," podotkol stredopoliar Jan Kovařík.

Podľa prezidenta bavorského veľkoklubu Karla-Heinza Rummeniggeho bude Manchester City oveľa tvrdším orieškom, než bol pri svojich posledných dvoch účastiach v hlavnej fáze LM, keď ani raz nepostúpil zo skupiny. "Určite by som City a ani CSKA nepodceňoval. Manchester City sa bude chcieť proti nám vytiahnuť, je však naším cieľom vyhrať skupinu," vyhlásil šéf Bayernu pre Sky TV.

Taliansky vicemajster SSC Neapol aj so slovenským lídrom Marekom Hamšíkom sa predstaví v D-skupine spoločne s Arsenalom Londýn, Olympique Marseille a Borussiou Dortmund. "Je to veľmi vyrovnaná skupina. Neapol sme si do nej skutočne neželali. V tejto skupine môže vyhrať každý nad každým," uviedol pre agentúru dpa športový riaditeľ Dortmundu Hans-Joachim Watzke.

Slovenský defenzívny univerzál Tomáš Hubočan a jeho Zenit Petrohrad narazia v základnej G-skupine na FC Porto, Atletico Madrid a Austriu Viedeň. Grécky Olympiakos Pireus s krídelníkom Vladimírom Weissom sa v C-skupine stretne Benficou Lisabon, Parížom St. Germain a Anderlechtom Brusel.

Španielsky šampión a jeden z tradičných favoritov celej súťaže FC Barcelona dostal do skupiny AC Miláno, Ajax Amsterdam a Celtic Glasgow. "Barca" sa tak môže tešiť na ďalšiu konfrontáciu s milánskym tímom, s "rossoneri" sa v sezóne 2011/2012 stretla v skupine i vo štvrťfinále a v minulom ročníku narazili na seba tieto dva veľkokluby v osemfinále. Katalánci zvíťazili v troch zo šiestich vzájomných súbojov, v dvoch uhrali remízu. "V Lige majstrov vás nikdy nečaká ľahká skupina. Samozrejme, Miláno dobre poznáme, vlani sme hrali v skupine aj so Celticom, no a Ajax má tiež bohatú pohárovú históriu. Tešíme sa na náročné, no veľmi vzrušujúce a krásne zápasy," vyjadril sa hviezdny futbalista Barcelony Lionel Messi.

Pri žrebovaní 32 tímov akceptovali fakt, že Anglicko, Nemecko a Španielsko, ktoré majú po štyroch zástupcov, budú vždy mať dva kluby v hre v utorok a dva v stredu. Na žrebe sa aktívne zúčastnili bývalé futbalové hviezdy ako Billy McNeill, Luis Figo, Johan Cruyff, Michael Owen a Paulo Sousa.

Víťazi a druhé tímy v základných skupinách postupujú do osemfinále Ligy majstrov 2013/2014, mužstvá z tretích miest sa kvalifikujú do šestnásťfinále Európskej ligy 2013/2014.
o štvrtok 29. augusta 2013 v Monaku vyžrebovali zloženie skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014, v ktorej má slovenský futbal šesťnásobné hráčske zastúpenie. Zápasy ôsmich štvorčlenných základných skupín sa uskutočnia od 17. septembra do 11. decembra 2013, finále je na programe 24. mája 2014 v Lisabone. Na snímke elektronická tabuľa s vyžrebovanými štvorčlennými skupinami A až D v skupinovej fáze Ligy majstrov.
Foto: TASR/AP

Vyžrebovanie skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014:
A-SKUPINA: Manchester United, Šachťor Doneck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad San Sebastian
B-SKUPINA: Real Madrid, Juventus Turín, Galatasaray Istanbul, FC Kodaň
C-SKUPINA: Benfica Lisabon, Paríž St. Germain, Olympiacos Pireus, Anderlecht Brusel
D-SKUPINA: Bayern Mníchov, CSKA Moskva, Manchester City, Viktoria Plzeň
E-SKUPINA: FC Chelsea, Schalke 04, FC Bazilej, Steaua Bukurešť
F-SKUPINA: Arsenal Londýn, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, SSC Neapol
G-SKUPINA: FC Porto, Atletico Madrid, Zenit Petrohrad, Austria Viedeň
H-SKUPINA: FC Barcelona, AC Miláno, Ajax Amsterdam, Celtic Glasgow