Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

LM: Slovan po roku opäť v Mostare, Weiss: Bude to vyrovnané

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tréningu pred stredajším odvetným zápasom 1. predkola futbalovej Ligy Majstrov, ktorý odohrajú proti domácemu FC Swift Hesperange 18. júla 2023 v Luxemburgu. Foto: TASR - Martin Baumann

Vlani po dramatickom dvojzápase postúpili zverenci Vladimíra Weissa st. do skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy.

Bratislava 24. júla (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava si v európskych súťažiach po roku opäť zmerajú sily s tímom Zrinjski Mostar. Vlani po dramatickom dvojzápase postúpili zverenci Vladimíra Weissa st. do skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy. Na štadióne Gradski prehrali "belasí" 0:1, no doma po triumfe 2:1 zvládli aj rozstrel z 11 m. S klubom z Bosny a Hercegoviny sa v 2. predkole LM stretli aj v roku 2009, súpera vyradili po výsledkoch 0:1 vonku a 4:0 doma.

Zrinjski je majster krajiny za uplynulé dve sezóny a tohtoročnú púť v Európe začal v 1. predkole LM s arménskym tímom Urartu Jerevan. Na pôde súpera triumfoval 1:0, doma však po 90. minútach prehrával 1:2 a keďže v predĺžení sa presadili oba tímy, rozhodnúť musel rozstrel z 11 m. A v ňom si Zrinjski zabezpečil postup. Slovenský majster sa do 2. predkola prebojoval po dvojzápase s luxemburským tímom Swift Hesperange, keď doma remizoval 1:1 a vonku zvíťazil 2:0.

Bosnianske médiá po triumfe Slovana v Luxembursku napísali, že Zrinjski sa môže pripravovať na odplatu. "Budú nám chcieť vrátiť prehru z vlaňajška. Majú v kádri asi šesť hráčov z uplynulej sezóny, vrátane kapitána Bibliju, ktorý je muž momentu. Bude to vyrovnané tam, aj u nás doma, bude to o emócii. Musíme v prvom zápas uhrať dobrý výsledok a potom verím, že to doma pred vypredaným štadiónom zvládneme," povedal Weiss.

Tím, ktorý vypadne v druhom predkole LM, bude pokračovať v treťom predkole Európskej ligy. V prvom zápase v Mostare nemôže Slovan počítať so službami Juraja Kucku, ktorý dostal v domácom súboji so Swiftom červenú kartu za pohryznutie súpera. Od disciplinárky dostal dvojzápasový dištanc, jeden duel si už odpykal neúčasťou v odvete 1. predkola. Nastúpiť tak môže v domácej odvete proti Mostaru.

Stretnutie na štadióne Gradski budú viesť arbitri z Belgicka, ako hlavný Bram Van Driessche.



1. zápas 2. predkola LM:

utorok 25. júla


21.00 HŠK Zrinjski Mostar - ŠK Slovan Bratislava

/Gradski Stadium Mostar, rozhodujú: Van Driessche - Vanyzere, Hillaert (všetci Bel.)/