Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Marián Hossa už trénuje s mužstvom, ale: Návrat, až budem fit na 100 %

Hráč Chicaga Marián Hossa Foto: TASR/AP

Slovenský útočník zatiaľ naposledy vynechal štyri stretnutia v rade, ale nechce uponáhľať svoj návrat.

Chicago 29. marca (TASR) - Hokejový útočník Marián Hossa, ktorý pre zranenie hornej časti tela vynechal už tri posledné stretnutia v NHL, nenastúpi za Chicago ani v piatkovom stretnutí s Anaheimom.

Na zozname zranených hráčov zostáva podľa trénera Joela Quennevillea aj ďalší hviezdny útočník jastrabov Patrick Sharp.

Hossa a Sharp sa síce ešte v zostave proti káčerom neobjavia, ale ich návrat sa už blíži. Obaja napokon trénovali ešte začiatkom týždňa individuálne a až vo štvrtok po prvý raz s celým mužstvom. "Pokiaľ viem, tak ja som stále bez prehry. To je všetko, čo viem," s úsmevom povedal Sharp, ktorý narážal na fakt, že pokiaľ bol zdravý malo Chicago bilanciu 21 výhier a 3 remízy a po jeho absencii sa zo zmenilo na štyri výhry a štyri prehry v ôsmich dueloch.

Slovenský útočník zatiaľ naposledy vynechal štyri stretnutia v rade, ale nechce uponáhľať svoj návrat. "V piatok ešte bude mimo hru. Zatiaľ nechceme ešte riskovať," povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville: "Je príjemné ich vidieť opäť trénovať, ale ešte nešli do kontaktu. Musíme si byť istí, že sú pripravení, takže možno dostanú ešte nejaký čas na oddych."

Podľa zámorských médií Hossa so Sharpom nestihnú ešte ani nedeľňajší duel s Detroitom Red Wings, ale pondelkový súboj s Nashville Predators sa už črtá pozitívne. "Nemám stanovený žiadny termín návratu. Budem hrať, keď sa budem cítiť fit na sto percent," cituje Hossu portál nhl.com.

V skrátenej sezóne základnej časti zaznamenal Hossa 13 gólov a 10 asistencií, je tretím najproduktívnejším hráčom Chicaga po Jonathanovi Toewsovi a Patrickovi Kaneovi. Slovenský krídelník je častým nebezpečenstvom pre bránku súpera a tak k nemu pristupujú v osobných súbojoch dôrazne.

Hossa utrpel silný otras mozgu minulý rok v apríli, keď ho nedovoleným zákrokom zastavil Raffi Torres z Phoenixu Coyotes, pričom nemohol hrať až do polovice novembra. Vo februári tohto roku mal zasa menší otras po súboji s hráčom Vancouveru Jannikom Hansenom, ale po troch dňoch sa hlásil fit. V noci na 7. marca Hossa chýbal v zápase Chicaga s Coloradom (3:2) rovnako pre menšie zranenie v hornej časti tela.