Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

ME: Wales prišiel bez Ramseyho, Bale chce z Trnavy tri body

Na snímke útočník futbalovej reprezentácie Walesu Gareth Bale na tlačovej konferencii pred kvalifikačným zápasom na EURO 2020 Slovensko - Wales v Bratislave 9. októbra 2019. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Dvadsaťosemročný stredopoliar v stredu ani nepricestoval s výpravou drakov do Bratislavy, ale zostal doma zotavovať sa zo svalového zranenia.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Waleská futbalová reprezentácia nemôže vo štvrtkovom súboji E-skupiny kvalifikácie ME 2020 proti Slovákom v Trnave (20.45 h) počítať so službami stredopoliara Aarona Ramseyho z Juventusu Turín. Tréner semifinalistu EURO 2016 Ryan Giggs však aj napriek absencii opory mužstva verí, že jeho zverenci v Trnave uspejú.

Dvadsaťosemročný stredopoliar v stredu ani nepricestoval s výpravou "drakov" do Bratislavy, ale zostal doma zotavovať sa zo svalového zranenia. Walesania totiž dúfajú, že Ramsey bude k dispozícii na nedeľný duel s vicemajstrami sveta z Chorvátska v Cardiffe. Bývalý hráč Arsenalu Londýn ešte v prebiehajúcej kvalifikácii pre zranenie nenastúpil a naposledy reprezentoval Wales v novembri 2018. "je šanca, že Ramsey v nedeľu nastúpi. K mužstvu sa pripojil v pondelok. Zostal pracovať s fyzioterapeutmi a dúfame, že bude k dispozícii. Budeme ho sledovať," povedal Giggs na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave.

Wales v doterajších dueloch skupiny neuspel v zápasoch vonku, keď prehral v Chorvátsku aj Maďarsku. "Musíme jednoducho hrať lepšie, musíme sa poučiť z našich chýb. Hrali sme v náročných podmienkach, hralo sa v lete, niektorí naši hráči nemali zápasovú prax. Skupina je veľmi vyrovnaná, ktokoľvek môže zdolať kohokoľvek. Dá sa prehrať, ale záleží na tom, aby sme sa vyvarovali chýb. My budeme chcieť v Trnave uspieť," uviedol Giggs.

Za kabínu dostal na tlačovke slovo kapitán Gareth Bale z Realu Madrid: "Situácia je taká, že potrebujeme získať tri body do tabuľky. Predpokladám, že tento zápas môžeme označiť ako kľúčový. Vieme, čo musíme urobiť a vieme, že musíme zo seba vydať 100 percent. Nie je dôležité, kto strelí gól, ale musíme podať kolektívny výkon, ktorý nám zaručí úspech. Slováci majú veľmi dobrý tím, budeme musieť zo seba vydať to najlepšie."

Slováci prehrali od triumfu na waleskej pôde 5:1 v októbri 2006 predchádzajúce tri súboje s týmto protivníkom - v marci v Cardiffe 0:1, na záverečnom turnaji EURO 2016 (1:2) a v trnavskom dueli kvalifikácie ME 2008 (2:5). Slováci sú po piatich zápasoch v tabuľke E-skupiny na druhom mieste, keď na lídra z Chorvátska, ktorý vo štvrtok v Splite hostí Maďarsko, strácajú bod. Wales je so 6 bodmi na štvrtom mieste, má však o zápas menej. Na šampionát postúpia prví dvaja zo skupiny.