Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Médiá po Saganovom hetriku: Tourminator pobláznil svet

Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom tričku pre najlepšieho špurtéra oslavuje na pódiu víťazstvo 6. etapy prestížnych cyklistických pretekov Tour de France na trati z Epernay do Metzu 6. júla 2012, dlhej 207,5 km. Foto: TASR/AP

Jazdec tímu Liquigas-Cannondale je lídrom bodovacej súťaže o zelené tričko.

Bratislava/Méty 7. júla (TASR) - Reakcie svetových medií na tretí etapový triumf slovenského cyklistu Petra Sagana pri jeho premiére na prestížnych pretekoch Tour de France.

Jazdec tímu Liquigas-Cannondale je súčasne lídrom bodovacej súťaže o zelené tričko.

Slovensko
Denník Šport: "Delová guľa! Na Sagana opäť nemali. Na záver prvého týždňa tretie etapové víťazstvo - tentoraz v póze Hulka. Fantastické! Remíza 2:2 s Greipelom, v počte etapových víťazstiev tento rok na Tour de France famóznemu Slovákovi nevyhovovala. Včera sa postavil na pódium ako etapový víťaz a opäť mu patrí prvenstvo v počte etapových triumfov v doterajšom priebehu tour. Podľa otca Ľubomíra to však pri troch neskončí."

Nový čas: "Suverénny špurt proti obrovskej presile. Neuveriteľný hetrik! Peter Sagan vyhral na svojej prvej Tour de France už tretiu etapu. Typickým, živelným štýlom prešpurtoval obrovskú presilu. Druhého Greipela a tretieho Gossa pritiahli do pozícií ich tímy, zatiaľ čo mladý Žilinčan bol v posledných ťažkých zákrutách sám."

Plus jeden deň: "Tretí triumf Tour, démon Sagan. Fantázia! Tour de France ovládol cyklistický démon zo Slovenska. 1. etapa: 1. Sagan, 3. etapa: 1. Sagan, 5. etapa: 1. Sagan. Svojim tretím triumfom pobláznil celý cyklistický svet. Prežíva fantastický debut."

Pravda: "Nezastavietľný Sagan. Vybojoval ďalší triumf a opäť nevídaným spôsobom. V priamom súboji zničil sen najväčšieho súpera. Peter Sagan sa zapísal do histórie už po prvej časti Tour de France."

Sme: "Sagan je najväčším prekvapením tour. Už tretíkrát prešprintoval všetkých súperov a vyhral etapu. Slovenský cyklista je najúspešnejším nováčikom Tour de France od roku 1976. Najúspešnejšia premiéra od roku 1976, kedy pri prvom štarte vyhral celkovom osem etáp."

Česko
Sport: "Rambo trafil hattrick! Rambo predstihol Gorilu (André Greipel). Petrovi Saganovi už pomaly dochádzajú nápady, ako oslavovať svoje etapové víťazstvá - tento rok už vyhral po tretí raz. Slovenský cyklista kraloval tretiemu zo siedmich dní, počas ktorých sa zatiaľ súťažilo. Pre jeho súperov pracovala aj v záverečných stovkách metrov hneď trojica cyklistov, lenže na Sagana to nestačilo."

www.idnes.cz: "Sagan po tretí raz! Slovenská raketa vyhrala šiestu etapu Tour de France. Mechanici tímu Liquigas nechali na Saganov rám po jeho druhom triumfe nastriekať nápis Tourminator. A slovenský rýchlik opäť nezostal nič dlžný tejto prezývke. Po triumfoch v prvej a tretej etape, ktoré však končili miernym stúpaním, ovládol aj úplne rovinatú etapu, ktorá mala voac sedieť čistokrvným špurterom."

www.ihned.cz: "Slovenský hrdina Peter Sagan opäť triumfoval. Na Tour de France sa znovu padalo. Prekvapenie aktuálneho ročníka, Sagan, mal ale po štvrtkovej kolízii šťastie a mohol si tak dojsť pre víťazstvo. V doterajších šiestich etapách dokázal triumfovať už po tretí raz."

www.lidovky.cz: "Slovák Sagan vyčína: vyhral tretiu zo šiestich etáp na Tour. Pri svojom premiérovom štarte potvrdil vynikajúcu tohtoročnú formu triumfom v špurte v Métach."

www.denik.cz: "Sagan po tretí raz... Slovenský mladík na Tour de France zasa všetkým "vypálil" rybník."

www.sportovninoviny.cz: "Sagan si podmanil Tour, vyhral už tretiu zo šiestich etáp."