Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Miami vyhralo v Bostone a vyrovnalo východné finále na 3:3

Rajon Rondo z Bostonu Celtics a Udonis Haslem z Miami Heat v šiestom finálovom stretnutí play off Východnej konferencie 7. júna 2012 v Bostone. Foto: TASR/AP

Miami sa predstavilo skalopevnou obranou, ktorú sa Celtics postupom času pokúšali prekonať z diaľky, ale iba jedna premenená trojka zo 14 pokusov hovorí za všetko.

Boston 8. júna (TASR) - Basketbalisti Miami Heat dokázali zvíťaziť v noci na stredu v šiestom finálovom stretnutí play off Východnej konferencie na palubovke Bostonu Celtics a vyrovnaním série na 3:3 odvrátili hrozbu vypadnutia.

Hostí, ktorí mali nôž na krku, ťahal za víťazstvom LeBron James, ktorý nasúkal domácim takmer polovicu bodov svojho tímu - 45 a pridal aj 15 doskokov.

"Mal som pocit, že idem agresívne hneď od prvého dotyku s loptou a chalani ma do konca duelu nachádzali v dobrých streleckých pozíciách. Na palubovke som veľmi chcel, či už v defenzíve alebo ofenzíve," hodnotil stretnutie James, o ktorého všestrannosti svedčí aj fakt, že z 15 doskokov si pripísal až 12 pod vlastným košom. "Urobil veľa a trafil množstvo ťažkých striel, ale nevenovali sme mu v obrane toľko pozornosti, ako sme mali," konštatoval tréner domácich Doc Rivers.



Miami sa predstavilo skalopevnou obranou, ktorú sa Celtics postupom času pokúšali prekonať z diaľky, ale iba jedna premenená trojka zo 14 pokusov hovorí za všetko. "Nepáčili sa mi nahrávky na súperovej polovici, v ceste za úspechom sa na ne musíte viac spoliehať. Dobrou správou je, že máme ešte jednu možnosť, ale tou zlou na druhej strane, že si triumf budeme vybojovať na Floride," doplnil Rivers.

Rozhodujúci siedmy zápas série je na programe v noci na nedeľu v Miami, víťaz vyzve vo finále NBA Oklahomu City.



finále Východnej konferencie - 6. zápas:

Boston - Miami 79:98

Najviac bodov: Rondo 21 (10 asistencií), Garnett a Bass po 12 - James 45 (15 doskokov), Wade 17, Chalmers 9, 18.624 divákov

/stav série: 3:3/