Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Na Slovane sa stretnú mladé hokejové talenty

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Mladým hokejovým talentom sa bude venovať bývalý švédsky hokejista a dlhoročný tréner detí a mládeže Mikael Karlsson. Asistovať mu budú Lukáš Bohunický a Roman Kukumberg.

Bratislava 3. júla (TASR) - Najmenším vyznávačom hokeja bude počas najbližších dvoch týždňov patriť tréningová hala B v Slovnaft Aréne. Deti vo veku 6 až 12 rokov tam absolvujú premiérový ročník letnej hokejovej školy. Cieľom Ice Camp Academy 2012, na ktorej spolupracuje aj HC Slovan Bratislava, je podľa marketingového riaditeľa klubu Milana Vajdu zdokonalenie a zlepšenie základných hokejových zručností detí pod vedením skúsených inštruktorov a trénerov.

Organizátorom kempu sa podarilo hneď v úvodnom ročníku zabezpečiť prestížne mená. Hlavným inštruktorom je bývalý švédsky hokejista a dlhoročný tréner detí a mládeže Mikael Karlsson, ktorý prišiel na odporúčanie Švédskeho zväzu ľadového hokeja. Jeho asistentmi sú hokejisti Slovana Lukáš Bohunický a Roman Kukumberg, ktorý je zároveň oficiálnou tvárou a patrónom letnej hokejovej školy.

Každý deň od skorého rána absolvujú deti dve hodinové tréningové jednotky na ľade a okrem toho tréningy na suchu v priestoroch moderného fitnes centra na Nevädzovej ulici v Ružinove. Okrem toho budú môcť využívať aj zariadenia ZŠ na Kalinčiakovej ulici, letného kúpaliska a tiež trenažéry v Benicky Hockey Center. Na jednotlivé tréningy ich vozí klubový autobus HC Slovan.

Letná hokejová škola je rozdelená na dva jednotýždenné turnusy. Dohromady ju absolvuje vyše 60 detí. Záujem hneď v úvodnom ročníku bol veľký. Účastníkmi kempu sú nielen malí hokejisti z Bratislavy a zo Slovenska, ale aj z Rakúska, Maďarska a ďalších krajín.