Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mladí kixboxeri získali na Svetovom pohári WAKO celkovo 23 medailí

Slovenskí reprezentanti získali v Innsbrucku päť zlatých, päť strieborných a 13 bronzových medailí.

Innsbruck 23. apríla (TASR) - Päť zlatých, päť strieborných a trinásť bronzových medailí, to je vizitka slovenských reprezentačných a klubových zástupcov na Svetovom pohári WAKO - Austrian Classic v kickboxe. Prestížne podujatie pre kadetov, kadetky, juniorov a juniorky sa uskutočnilo v Innsbrucku.

Po 12-ročnej tínedžerke Dominike Gumanovej (Steel Trans Košice) v semi-kontakte získal zlato aj junior Zsolt Osadan (ŠKP B.Bystrica) vo váhovej kategórii do 57 kg a pridala sa i Lenka Pilarčíková (Sazuka L.Mikuláš) v kategórii junioriek do 50 kg. Strieborné medaily na Svetovom pohári získali okrem kadetky Stely Levickej i starší kadet Lukáš Telek (KFC Lučenec) v kategórii do 67 kg, juniori František Lukáč (ŠKP Košice) do 63 kg a Juraj Hollan (Guard Bratislava ) do 69 kg. Bronzové kovy zavesili na krk straším kadetom - Dominike Gumanovej do 42 kg, Viktórii Kažíkovej (Panter Prešo) do 42 kg, Ondrejovi Franekovi do 42 kg (KFC Lučenec), Danielovi Podolinskému do 63 kg (Doky Tean Moldava/Bodvou), Alexandre Nižníkovej do 55 kg a juniorke Veronike Cmárovej do 65 kg.

Nedali sa zahanbiť aj zástupcovia slovenských klubov

V olympijskej hale v športovom parku Tivoli sa nedali zahanbiť ani zástupcovia slovenských klubov. Za Kickbox Fighters club Lučenec získal zlato Štefan Tomka v light-kontakte juniorov do 84 kg a bronz do 79 kg, s bronzovým kovom sa museli uspokojiť aj Katka Hudáková v Lighht-kontakte junioriek do 60 kg a Sandra Slováková v rovnakej disciplíne do 65 kg. Za Steel Trans Košice skončili tretí Viliam Vanta v light-kontakte juniorov do 69 kg, Ivan Ovsienko v rovnakej disciplíne seniorov do 69 kg a Lucia Cmárová (všetci traja Steel Trans Kosice) v "lighte" senioriek do 65 kg. Za ŠKP B. Bystrica vybojoval Matej Tatliak striebro v light-kontakte juniorov do 74 kg a bronz do 79 kg.