Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Montreal v bránke s Budajom neuspel v Buffale

Foto: TASR/AP

V ďalšom zápase so slovenským zastúpením sa odohral medzi Coloradom a Anaheimom. Káčeri prehrali 3:2 a Višňovský si pripísal jeden mínusový bod.

New York 13. marca (TASR) - V štyroch zápasoch zámorskej NHL v noci na utorok sa predstavili dvaja slovenskí hokejisti. V bránke Montrealu dostal príležitosť Peter Budaj, jeho tím však prehral na ľade Buffala 2:3 po predĺžení.

Dvadsaťdeväťročný gólman sa v priebehu duelu zaskvel viacerými výbornými zákrokmi, napokon si však cestu za jeho chrbát našli tri puky z 36 striel. Rovnakým výsledkom sa skončil aj duel medzi Coloradom a Anaheimom, v ktorom ťahali za kratší koniec povrazu "káčeri" s obrancom Ľubomírom Višňovským.

Prekonaný brankár Peter Budaj z Montrealu Canadiens po strele Tylera Ennisa z Buffala Sabres (nie je na snímke) počas zápasu zámorskej NHL 12. marca 2012 v Buffale.
Foto: TASR/AP Photo/David Duprey
Desharnaisov vyrovnávajúci gól

V Buffale v drese "šablí" chýbal obranca Andrej Sekera, ktorý má zápal pľúc. Sabres uchmatli dva body a stále "žijú" v boji o play off. Nervy im privodil vyrovnávajúci gól Davida Desharnaisa menej než 5 sekúnd pred uplynutím riadnej hracej doby, no v tretej minúte časovej nadstavby po prečíslení spasil domácich obranca Tyler Myers.

Video: Desharnais skóruje

"Pred dvoma mesiacmi by som povedal, že to budeme mať ťažké smerom k play off. Máme za sebou dlhú cestu. Inkasovať dnešné góly nebolo nič príjemné, ale naša odpoveď bola znakom života v našom tíme," povedal strelec víťazného gólu, ktorého tím ťahá päťzápasovú sériu výhier vo vlastnej hale, pričom ide o najdlhšiu šnúru v sezóne.

Budaj v tomto ročníku dostáva šancu popri "ťažnom koňovi" v bránke Habs Careym Priceovi iba sporadicky, keď sa predstavil iba v 11 dueloch a hrozí mu od sezóny 2005/06 najmenej odchytaných zápasov. Teraz sa napriek prehre vyznamenal niekoľkokrát - v tutovkách vychytal dvakrát Thomasa Vaneka a raz Dereka Roya.


Višňovský s mínusovým bodom

Anaheimu sa v priamom boji o vyraďovačku podarilo uhrať len bod, práve na 8. Colorado stráca už 9 bodov a hráčov Ducks zrejme čakajú dlhšie dovolenky. Višňovský odohral takmer 18 minút, do štatistík si však pripísal len jeden mínusový bod. Jeho fínsky spoluhráč Teemu Selänne vďaka strelenému gólu preskočil v historických tabuľkách slávneho krajana Jariho Kurriho.

So ziskom 1399 kanadských bodov figuruje na 19. mieste a zároveň sa stal najlepším profiligovým strelcom z Fínska. "Nejako ma to šťastnejším za týchto okolností nerobí. Víťazstvo bolo našim jediným cieľom a ten sme nedokázali naplniť," uviedol na margo ďalšieho míľnika svojej kariéry 41-ročný veterán, ktorého krajan Saku Koivu odohral jubilejný 1000. zápas v NHL.

"Neviem, čo sme vlastne robili počas predĺženia. Asi všetci chceli zrazu dať víťazný gól a nik nemyslel na obranu. Vrátili sme sa do zápasu dvakrát a potom to takto zbabreme v predĺžení. Takáto prehra určite bolí," skonštatoval brankár "káčerov" Jonas Hiller.

Video: Víťazná strela Gabriela Landeskoga



Strelec víťaznej trefy Švéd Gabriel Landeskog prežíva nováčikovskú sezónu ako zo sna. Dosiaľ odohral všetky duely za Avs (71), na konte má 44 bodov a v stredu prekonal aj rekord Petra Šťastného v počte striel nováčika za jednu sezónu. Slovenská hokejová legenda ohrozila brankárov 232-krát v sezóne 1980/81, Landeskog má na konte už teraz 235 striel.


San Jose bez Handzuša

San Jose bez útočníka Michala Handzuša prerušilo päťzápasovú sériu bez triumfu, keď zvíťazilo v Edmontone 3:2, ale play off zďaleka isté nemá. V poslednom zápase triumfoval Nashville nad Phoenixom 5:4 až po samostatných nájazdoch. Brankára Predators Pekku Rinneho delí od magickej 40-ky víťazstiev v tejto sezóne už len jediný úspech.


Výsledky:

BUFFALO - MONTREAL 3:2 pp (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Góly:
32. Ennis, 42. Ennis, 63. Myers - 5. Cole, 60. Desharnais. Brankári: Miller - BUDAJ. Strely na bránku: 36:28. Diváci: 18.690.
PHOENIX - NASHVILLE 4:5 pp a sn (0:1, 2:2, 2:1 - 0:0, 0:1)
Góly:
21. Langkow, 35. Yandle, 48. Ekman-Larsson, 56. Torres - 20. Erat, 32. Fisher, 39. Bouillon, 43. C. Smith, rozhodujúci nájazd: A. Kosticyn. Brankári: M. Smith - Rinne. Strely na bránku: 35:35. Diváci: 11.518.
COLORADO - ANAHEIM 3:2 pp (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Góly:
11. McGinn, 54. Porter, 62. Landeskog - 40. Beauchemin, 57. Selänne. Brankári: Varlamov - Hiller. Strely na bránku: 33:40. Diváci: 15.045.
EDMONTON - SAN JOSE 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Góly:
20. Whitney, 35. Hall - 2. Mitchell, 32. Thornton, 41. Couture. Brankári: Dubnyk - Niemi. Strely na bránku: 22:33. Diváci: 16.839.