Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Tomáš Kopecký stále čaká na prvý gól: Nepomohli ani nové rukavice

Tomáš Kopecký počas brífingu pred štvrťfinále majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Štokholme a Helsinkách, vo fínskej metropole Helsinki, 15. mája 2013. Foto: TASR/Martin Baumann

Pri vlaňajšej ceste za striebrom nastrieľal v desiatich dueloch päť gólov a pridal jednu asistenciu.

Helsinki 15. mája (TASR) - Vlani bol s piatimi gólmi najlepším kanonierom slovenskej reprezentácie na MS, tento rok nie a nie prelomiť streleckú smolu.

Tomáš Kopecký už vyskúšal všeličo, ale ako sám priznáva, pomôže mu asi len trpezlivosť.

Pri vlaňajšej ceste za striebrom nastrieľal v desiatich dueloch päť gólov a pridal jednu asistenciu. Na tohtoročnom šampionáte má po siedmich stretnutiach na konte len dve prihrávky. "Stále hrám svoju hru, nič som nezmenil. Veď inak ani hrať neviem. Možnože by som mohol skúsiť viac strieľať, to je asi pravda," zamyslel sa.

Tridsaťjedenročný útočník pritom v uplynulej sezóne vyrovnal svoje strelecké maximum v drese Floridy Panthers v NHL. A to na 15 gólov potreboval iba polovičnú porciu zápasov ako v sezóne 2010/2011.

Na snímke gólová radosť Slovákov uprostred strelec Branko Radivojevič , vpravo Tomáš Surový, vľavo Tomáš Kopecký a dole Andrej Sekera v zápase B-skupiny majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Štokholme a Helsinkách, Slovensko - USA, vo fínskej metropole Helsinki 14. mája 2013. Radivojevič strelil gól na 1:0.
Foto: TASR/Martin Baumann

Na snímke hore tréner Vladimír Vůjtek, zľava dole Tomáš Kopecký, Mário Bližňák, Roman Kukumberg a Marko Daňo (Slovensko) v zápase B-skupiny majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v Štokholme a Helsinkách, Slovensko - USA, vo fínskej metropole Helsinki 14. mája 2013.
Foto: TASR/Martin Baumann

"Proste niekedy máte obdobie, keď vystrelíte od modrej a puk sa do bránky už nejako odrazí. A niekedy to zase nejde," povzdychol si Kopecký, ktorý hneď priložil aj príklad. "Proti Lotyšom som pred prázdnou bránkou 'premáchol' takú šancu, že to sa už ani nedalo nedať. Bohužiaľ, taký je hokej a taký je šport. Človek musí byť jednoducho trpezlivý a tvrdo pracovať. Pripravenému šťastie praje."

Hokejisti bývajú často poverčiví a tak aj Kopecký vyskúšal na odkliatie streleckej smoly rôzne "osvedčené" praktiky. "Vymenil som rukavice a ešte som si inak opáskoval hokejku, ale nič. Keď mi to nejde v ofenzíve, tak sa snažím pomôcť aspoň v defenzíve, v oslabeniach a pri blokovaní striel. Musím však byť trpezlivý a verím, že to príde v správnu chvíľu," pokračoval.

Pomôcť by mu mohla podpora spoza oceánu, odkiaľ jeho výkony pozorne sleduje rodina. "Samozrejme, že nám držia palce a je to pre mňa povzbudenie. Manželka mi posiela fotky, tak dúfam, že mi to pomôže a tú smolu konečne prelomím," zaželal si.