Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Švantner opäť prehral stávku, s Brüllom si zabehal po Helsinkách

Na snímke vľavo kondičný tréner Roman Švantner a vpravo team host Peter Brüll 15. mája 2013. Kondičný tréner Peter Švantner sa stavil s hokejistami, že ak postúpia do štvrťfinále, bude bežať od štadióna až k hotlu, v ktorom býva slovenská výprava na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách. Foto: TASR/Martin Baumann

Kondičný tréner slovenských hokejistov Roman Švantner prehral stávku s hráčmi aj vlani, stálo ho to vlasy.

Helsinki 15. mája (TASR) - Kondičný tréner slovenských hokejistov Roman Švantner nezanevrel na tradíciu a rovnako ako vlani aj tento rok na MS vo Fínsku uzavrel s hráčmi stávku.

Minulý rok ho to stálo vlasy, po stredajšom tréningu si zasa zabehol z Hartwall Arény do Hotela Flamingo, kde je tím ubytovaný.

"Pred poslednými dvoma skupinovými zápasmi som sa stavil s chlapcami, že ak postúpia, tak odbehnem zo štadióna na hotel. Prehral som a dúfam, že to zvládnem. Chalani sa tešili, že som si sám na seba uplietol takýto bič. Asi je to za tú prípravu, ktorú som im naordinoval," povedal po stredajšom tréningu.

Na snímke dva bežci - vľavo kondičný tréner Roman Švantner a vpravo team host Peter Brüll 15. mája 2013. Kondičný tréner Peter Švantner sa stavil s hokejistami, že ak postúpia do štvrťfinále, bude bežať od štadióna až k hotelu, v ktorom býva slovenská výprava na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách.
Foto: TASR/Martin Baumann


Vlani sa rovnako pred postupom do štvrťfinále stavil o vlasy. To mu však už zatrhla manželka. "Moja manželka Lenka mi to tento rok zakázala. Branko Radivojevič ma síce hecoval, že mám staviť vlasy, ale neviem, či by ma to nestálo manželstvo," zasmial sa.

"Čas by mal byť adekvátny mojej profesii. Každopádne by som sa chcel večer plnohodnotne venovať hráčom, takže ho musím zvážiť," pokračoval Švantner, ktorý sa ani tak nebál vyčerpania, ale toho, že by v helsinských uličkách zablúdil. "Pitný režim nie je až taký veľký problém, skôr moja orientácia v Helsinkách. Našťastie so mnou ide aj teamhost Peter Brüll. Keď som videl, že má štokholmské maratónske tričko, hneď ma napadlo, že ten čas bude ešte rýchlejší, ako som čakal. On tvrdil, že tempo na kilometer bude päť minút, čo je dosť rýchle, tak dúfam, že to zvládneme," dodal.

Na snímke vľavo kondičný tréner Roman Švantner a vpravo team host Peter Brüll 15. mája 2013. Kondičný tréner Peter Švantner sa stavil s hokejistami, že ak postúpia do štvrťfinále, bude bežať od štadióna až k hotlu, v ktorom býva slovenská výprava na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách.
Foto: TASR/Martin Baumann


Sprievodca tímu po Helsinkách Brüll vyberal aj trasu behu. Tá nakoniec nešla okolo olympijského štadiónu, na ktorom sa v roku 1952 preslávil vtedy trojnásobný olympijský šampión Emil Zátopek. "Nie, keďže to je opačným smerom. Už som pozeral na mape a GPS najkratšiu cestu. Pôjdeme trochu inak ako autobus, aby sme nemuseli ísť po diaľnici. Trasa meria 11,3 kilometrov," uviedol Brüll. "Verím, že táto naša stávka pomôže v zajtrajšom štvrťfinále, že chlapci budú dobre naladení a budú sa tešiť," dodal Švantner.