Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

MS2018: Vida po výhre nad Ruskom pozdravil Ukrajinu

Chorvátsky futbalista Domagoj Vida sa teší z gólu so spoluhráčmi vo štvrťfinálovom zápase na MS vo futbale Rusko - Chorvátsko 7. júla 2018 v Soči. Futbalisti Chorvátska sa stali štvrtými semifinalistami MS v Rusku. Foto: TASR/AP

Multimediálnym odkazom už sa zaoberá Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), ktorá rozhodne o tom, či išlo o provokáciu s politickým motívom a Vidovi udelí trest.

Moskva 8. júla (TASR) - Chorvátsky futbalový reprezentant Domagoj Vida po sobotňajšom štvrťfinálovom víťazstve na MS nad domácim Ruskom v krátkom videu pozdravil Ukrajinu.

"Sláva Ukrajine", povedal 29-ročný strelec chorvátskeho gólu v predĺžení, ktorý štyri roky pôsobil v Dyname Kyjev. Bývalý chorvátsky reprezentant Ognjen Vukojevič v tom istom videopozdrave dodal: "Toto víťazstvo je pre fanúšikov Dynama a Ukrajiny."

Multimediálnym odkazom sa zaoberala disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorá Vidovi udelila varovanie. "Toto nemá nič spoločné s politikou. Mám v Kyjeve a na Ukrajine stále veľa priateľov," povedal Vida pre ruský športový portál sports.ru.