Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Na EURO 2024 bude ako hlavný rozhodca pískať aj Kružliak

Na archívnej snímke rozhodca Ivan Kružliak. Foto: TASR - Jakub Kotian

Dôveru od Európskej futbalovej únie (UEFA) dostal ako hlavný rozhodca Ivan Kružliak a asistenti Branislav Hancko s Jánom Pozorom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Nyon 23. apríla (TASR) - Na nadchádzajúcich majstrovstvách Európy vo futbale v Nemecku sa predstaví aj slovenský rozhodcovský tím. Dôveru od Európskej futbalovej únie (UEFA) dostal ako hlavný rozhodca Ivan Kružliak a asistenti Branislav Hancko s Jánom Pozorom.

UEFA v utorok zverejnila menoslov 19 rozhodcovckých tímov, v každom zápase na šampionáte bude mať hlavný rozhodca na čiare ako už tradične dvoch krajanov. Na základe dohody medzi UEFA a Juhoamerickou futbalovou federáciou (CONMEBOL) sa do nominácie dostala aj trojica Argentínčanov, na čele s hlavným Facundom Tellom.



Zoznam hlavných rozhodcov na futbalových ME 2024 (14. 6. – 14. 7.):

Artur Soares Dias (Portug.), Jesús Gil Manzano (Šp.), Marco Guida (Tal.), István Kovács (Rum.), Ivan KRUŽLIAK (asistenti Branislav HANCKO, Ján POZOR - všetci SR), Francois Letexier (Fr.), Danny Makkelie (Hol.), Szymon Marciniak (Poľ), Halil Umut Meler (Turec.), Glenn Nyberg (Švéd.), Michael Oliver (Ang.), Daniele Orsato (Tal.), Sandro Schärer (Švajč.), Daniel Siebert (Nem.), Anthony Taylor (Angl.), Facundo Tello (Arg.), Clément Turpin (Fr.), Slavko Vinčič (Slovin.), Felix Zwayer (Nem.)