Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Na I. ročníku ženského behu Bratislavou bude štartovať vyše tisíc žien

Ilustračné foto Foto: TASR

Ide o špecializované preteky určené ženám. Cieľom akcie je motivovať ženy k športu a zdravému životnému štýlu, pričom štartovné sa použije na výstavbu športovej zóny v Sade Janka Kráľa v Bratislave.

Bratislava 25. septembra (TASR) – Na premiérový bratislavský 1. ročník dm ženského behu, ktorý organizuje spoločnosť Be Cool, sa do utorka prihlásilo 621 žien. Z toho bude na 9 km dlhej trati bežať 286 účastníčok a na 4 km 335 žien.

"Predpokladáme, že do dňa štartu v sobotu 29. septembra stúpne počet štartujúcich žien na osemsto až tisíc," uviedol na utorňajšej tlačovej konferencii v hoteli Sheraton riaditeľ pretekov Peter Pukalovič. Dm ženský beh sú jediné špecializované preteky určené výsostne ženám. Sú súčasťou projektu bežeckých tréningov pre diabetikov. "Partnerom podobného behu je naša firma už šestnásť rokov v Rakúsku, kde si získal veľkú popularitu a je najväčší ženský v Európe. V poslednom období na ňom štartuje okolo 30.000 bežkýň. Ženský beh organizujeme aj v Slovinsku a Chorvátsku. Na Slovensku chceme vybudovať novú tradíciu a prvý ročník dm ženského behu bude motiváciou pre čo najväčší počet žien, aby pravidelne behali alebo športovali," vyslovila svoje želanie Nicol Noseková, vedúca oddelenia marketingu dm drogérie markt.

Do organizácie sa zapojila aj farmaceutická firma Novo Nordisk: "Pre všetkých záujemcov zabezpečíme bezplatné meranie glykémie a poradenstvo. Každá z účastníčok dostane špeciálny modrý náramok, ktorý v prípade núdze pomôže poskytnúť adekvátnu prvú pomoc," informovala predstaviteľka tejto spoločnosti Natália Račeková. Účasť na pretekoch potvrdila aj olympionička Katarína Berešová a patrónka dm ženského behu tanečnica Mirka Kosorínová.

Program
Štart pretekov je v sobotu 29. septembra o 15.00 h pri nákupnom centre Eurovea, pričom bohatý sprievodný program sa začína od 10.00 h. Záujemkyne o štart sa môžu prihlásiť od 27. do 29. septembra v predajni Nike Eurovea. Štartovné je 5 eur, pričom celá vyzbieraná suma pôjde na vybudovanie dm športovej zóny v Sade Janka Kráľa v Bratislave-Petržalke.