Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Reprezentácia SR sa na Nemeckom pohári predstaví so štyrmi nováčikmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Turnaj je na programe od 8. do 11. novembra v Krefelde.

Bratislava 22. októbra (TASR) - V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na novembrový prípravný turnaj Nemecký pohár figurujú štyria nováčikovia - brankár Andrej Košarišťan, útočníci Samuel Buček s Róbertom Lantošim a obranca Martin Chovan. Generálny manažér slovenských hokejových reprezentácií Miroslav Šatan a tréner A-tímu Craig Ramsay v pondelok zverejnili káder, ktorý je kombináciou mladých i skúsených hráčov. Turnaj je na programe od 8. do 11. novembra v Krefelde.

Hráči sa ešte pred turnajom zídu v pondelok 5. novembra na tréningovom kempe v Bratislave. Dvadsaťpäťčlenný výber je mix skúsených starších hráčov a reprezentačných debutantov. Najskúsenejšími sú obranca Michal Sersen so 111 reprezentačnými štartmi.

Cieľom slovenskej reprezentácie na Nemeckom Pohári je vyskúšať nových hráčov. "Chceme, aby mali hráči sebavedomie, aby nabrali skúsenosti a vyskúšali si medzinárodnú konfrontáciu. Musíme hrať dobre s pukom, ale aj bez puku a bude dôležité, aby jeden obranca vždy pomáhal útoku. Bude to náročné, ale diváci čakajú takýto hokej. Musíme hrať tvrdo, sebavedomo a tímovo," povedal na pondelňajšej tlačovej konferencii v Bratislave tréner Ramsay.

V 25 člennom kádri je desať hráčov z domácej Tipsport Ligy, deväť z českej extraligy. Vďaka Slovanu Bratislava má KHL štvornásobné zastúpenie. Zo švédskej a fínskej ligy nominovali po jednom hráčovi. Milan Bartovič si národný dres oblečie po štyroch rokoch, Tomáš Malec dostal pozvánku dokonca po desaťročí. Z kádra, ktorý reprezentoval Slovensko na májových MS v Dánsku, sa v Nemecku predstaví kvinteto Marek Ďaloga, Juraj Mikuš, Michal Krištof, Mário Grman, Dávid Bondra. V bránke dostanú priestor Jaroslav Janus a nováčik Andrej Košarišťan. "Brankárov sleduje Jano Lašák, ale viem, že obaja sú skvelí a chceme im dať šancu. O tom to je. Ja teším na to, ako sa ukážu na medzinárodnom fóre," uviedol Ramsay.

Asistentom trénera Ramsayho bude počas celej sezóny Róbert Petrovický. Počas sezóny sa však v úlohách asistentov budú striedať viacerí. Do Nemecka pôjde v tejto funkcii Ján Pardavý. "Mišo Handzuš ponuku odmietol, pretože sa chce venovať naplno práci v klube," uviedol Šatan.

Hráči Slovana nastúpia v Nemecku len v dvoch zápasoch, pretože po turnaji ich čaká náročný trip v lige. "Taká je dohoda, čo samozrejme rešpektujeme," dodal Šatan. V nominácii nie je Tomáš Záborský, ktorý pozvánku odmietol. "Tomáš argumentoval náročným programom v Lige majstrov, takže toľko k tomu môžem povedať," uzavrel Šatan.

Nominácia SR "A" na tréningový kemp v Bratislave:

Brankári: JANUS Jaroslav (HC Litvínov, ČR), KOŠARIŠŤAN Andrej (HC Nové Zámky, SR)

Obrancovia: ČEREŠŇÁK Peter (HC Škoda Plzeň, ČR), ĎALOGA Marek (Mora IK, Švéd.), GERNÁT Martin (HC Oceláři Třinec, ČR), GRMAN Mário, SERSEN Michal (obaja HC Slovan Bratislava, KHL), CHOVAN Martin (HC 07 Detva), MALEC Tomáš, MIKUŠ Juraj (obaja HC Kometa Brno, ČR), ROSANDIČ Mislav (Mountfield HK, ČR)

Útočníci: BARTOVIČ Milan (HK Dukla Trenčín), BONDRA Dávid (HK Poprad), BUBELA Miloš (HC Dynamo Pardubice, ČR), BUČEK Samuel, LANTOŠI Róbert (obaja HK Nitra), HANDLOVSKÝ Lukáš, KYTNÁR Milan, ŠPIRKO Rastislav (všetci HKM Zvolen), KRIŠTOF Michal (Kärpät Oulu, Fín.), LUNTER Mário, SUKEĽ Matúš (obaja HC Slovan Bratislava, KHL), PAULOVIČ Matej (Mountfield HK, ČR), PULIŠ Radovan (HC 07 Detva), TYBOR Radoslav (HC Vitkovice Ridera, ČR)


Program zápasov Nemeckého pohára 2018:

8. novembra 15.30 h SLOVENSKO - Švajčiarsko
8. novembra 19.00 h Nemecko - Rusko
10. novembra 13.30 h Nemecko - Švajčiarsko
10. novembra 17.00 h Rusko - SLOVENSKO
11. novembra 11.00 h Švajčiarsko - Rusko
11. novembra 14.30 h Nemecko - SLOVENSKO