Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Nadal plánuje hrať na turnaji ATP 500 v Barcelone

Na archívnej snímke Rafael Nadal. Foto: TASR/AP

Nadal sa v Barcelone môže pochváliť zápasovou bilanciou 66:4. Po prvý raz na turnaji triumfoval v roku 2005 a naposledy v roku 2021.

Barcelona 11. apríla (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal plánuje hrať na blížiacom sa antukovom turnaji ATP 500 v Barcelone. Ak nastúpi, bude to pre neho účasť na druhom podujatí ATP v tomto roku. Minulú sezónu vynechal pre zranenie bedrového kĺbu.

"Zdravím všetkých z Barcelony. Dnes mám za sebou prvý tréning. Teším sa, že som tu pár dní pred začiatkom turnaja. Uvidím, ako to pôjde. Pokúsim sa nastúpiť," napísal 37-ročný Španiel na sociálnej sieti.

Nadal sa v Barcelone môže pochváliť zápasovou bilanciou 66:4. Po prvý raz na turnaji triumfoval v roku 2005 a naposledy v roku 2021. V tejto sezóne sa zúčastnil iba na januárovom podujatí ATP 250 v Brisbane, kde sa dostal do štvrťfinále. Avšak v Austrálii sa mu obnovili zdravotné komplikácie.

V marci odohral exhibičný zápas s Carlosom Alcarazom pod záštitou platformy Netflix v Las Vegas, v ktorom na svojho krajana nestačil 6:3, 4:6 a 12:14. Následne sa odhlásil z turnaja Indian Wells Masters a neskôr aj z Monte Carla. Nadal odohral od US Open 2022 iba dvanásť oficiálnych stretnutí.